Luka Modrić 18. nogometaš svijeta, Mandžukić i Rakitić među 100

Trojica hrvatskih nogometaša našla su se među najboljih 100 igrača svijeta, Luka Modrić, Ivan Rakitić i Marijo Mandžukić, prema izboru engleskog nogometnog magazina FourFourTwo

Engleski nogometni magazin FourFourTwo u utorak je objavio izbor 100 najboljih nogometaša svijeta u 2014. godini, a na tom popisu su i trojica hrvatskih nogometaša – Luka Modrić, Ivan Rakitić i Marijo Mandžukić.

Veznjak Reala Modrić rangiran je kao 18. nogometaš svijeta,a Luka je time ubilježio i veliki napredak jer je u istom izboru lani bio 60. Rakitić se po prvi puta našao u izboru FourFourTwoa, a svojim igrama u Sevilli i Barceloni zaslužio je visoko 30. mjesto. Napadač Atletico Madrida Mandžukić završio je na 53. poziciji, a i on je ostvario napredak jer je prošle godine kao igrač Bayerna bio 73.

Portugalac Cristiano Ronaldo je i drugu godinu zaredom najbolji na svijetu po izboru ovog magazina, drugi je Nijemac Philipp Lahm. dok je tek treći Lionela Messi. Na četvrtoj poziciji je vratar Manuel Neuer, peti je Velšanin Gareth Bale, a među prvom desetoricom su Zlatan Ibrahimović, Diego Costa, Luis Suarez, Angel di Maria i Arjen Robben.

Među stotinu najboljih čak je 14 igrača minhenskog Bayerna, 11 ih je iz Real Madrida, deset iz Barcelone, te po devet iz Chelsea i Juventusa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...