Lukoran živi za 6. svibnja: “Trčimo Wings for Life za našu Elizabetu!”

Mještani će na petom izdanju Wings for Life World Run utrke okupljeni oko svojih mladih snaga trčati zajedno za Elizabetu Rančić – Bebu, uz jasnu poruku podrške koja glasi ‘Mi smo tvoj korak’! Stotine tisuća zaljubljenika u kretanje jurnut će ponovno zajedno 6. svibnja u isto vrijeme na šest kontinenata, ujedinjeni u istom cilju: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Na hrvatskoj Wings for Life World Run utrci koja starta u 13 sati očekuje se rekordan broj sudionika, a ovo peto izdanje bit će posebno za stanovnike Lukorana koji su se odlučili po prvi put organizirano nastupiti i dati potporu svojoj sumještanki Elizabeti Rančić zvanoj Beba, piše Red Bull.

Elizabeta je prije točno deset godina stradala u prometnoj nesreći koja joj je potpuno promijenila život. Došlo je do puknuća kralježaka C5 i C6, dijagnosticirana joj je tetraplegija, ali nikad se nije predala u želji da ponovo stane na noge. Konstantno je na terapijama i naporno trenira kako bi se približila svom cilju potpunog oporavka.

“Stanje se poboljšalo, ali preda mnom je još dugi put rehabilitacije, jer su oporavci u ovakvim slučajevima dugotrajni i neizvjesni. No, moram naglasiti, bez podrške supruga i moje djece koji su uvijek uz mene, ne bih bila tu gdje jesam,” priznaje Elizabeta Rančić kojoj će na startu utrke u Zadru potpora kao i uvijek biti njezina obitelj, ali i brojni Lukoranci okupljeni oko Udruge mladih Jarac koja je pokrenula ovo dalmatinsko mjesto u želji da svi zajedno trče za svoju Bebu.

“Kad smo kontaktirali Elizabetu i njezinu obitelj oko ove ideje, bili su totalno oduševljeni. Priključili su se našoj grupi, nastupit će na utrci, jako su sretni i ganuti, a ovime im se probudila nada za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine,” prisjetio se Luka Bosnić, čelni čovjek prije tri godine osnovane udruge mladih koja je u Lukoranu poznata po svom humanitarnom djelovanju, a organizira i razna događanja tijekom godine.

Lukoran je slikovito malo mjesto na otoku Ugljanu, idealno za odmor svim onim turistima koji žele uživati u spokojnom okruženju, mirnom moru, žarkom suncu i prekrasnom mediteranskom krajoliku, a tu su i srdačni domaćini koji su još jednom odlučili pokazati da ih krasi toplo srce.

Osiguranih 40 vaučera za utrku brzo je planulo i odaziv će bez sumnje biti izniman među Lukorancima, ali i mještanima okolnih naselja koji žele podržati Elizabetu i trčati za one koji ne mogu. Grupi su se priključili i u ovom kraju redoviti turistički gosti, a svi će oni dobiti vrijedan dar za svoj nastup na Wings for Life World Runu.

“Naš prijatelj umjetnik Marin Franić ponudio se ilustrirati naše sportske majice. Ideja je oslikati ju kolicima s krilima, uz naš moto ‘Mi smo tvoj korak’. Majice će biti za sve sudionike besplatne, da im damo mali znak pažnje za odaziv i lijepu gestu,” dodaje Bosnić koji je oko sebe okupio mlade snage i redovito organizira dobrovoljno davanje krvi u Lukoranu, skuplja donacije za dječji vrtić, a osim potpore Elizabeti na utrci u Zadru za ovu godinu planira i veliku akciju čišćenja uvale i luke Lukoran.

Foto: Red Bull

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...