“Marex-Elektrostroj” i dalje će ukrašavati grad

Na ponovljeni Natječaj za povjeravanje poslova božićnog ukrašavanja Grada Zadra javile su se dvije tvrtke, a ponuda “Marex-Elektrostroja”, tvrtke koja je i dosad ukrašavala grad, bila je povoljnija.

Naime, El Tim d.o.o. ponudio je troškovnik u iznosu od 95.422 kune, dok je troškovnik Marex Elektrostroja iznosio 90.495 kuna.

Podsjetimo, prvi javni natječaj za povjeravanje poslova božićnog ukrašavanja Grada Zadra objavljen je 20. kolovoza, no ponuda nije bilo. Direktor “Marex Elektrostroja” Ivo Buturić tada je objasnio kako je Grad prije tri godine smanjio izdavanja za ukrašavanje javnih površina s 400.000 kuna na iznos od 300.000 kuna dok je broj ukrasa ostao isti, što tvrtki u konačnici nije bilo isplativo.

Zanimalo nas je kako tvrtki “Marex Elektrostroj” 300.000 kuna nije bilo dovoljno za ukrašavanje grada, dok 90.500 kuna jest, pa smo upitali Buturića za objašnjenje:

– Naime troškovnik sadrži jedinične cijene za projekt, nabavu novih ukrasa, spajanje ukrasa, popravak ukrasa, nabavka jelke itd. Zbroj svih tih jediničnih cijena je 90.495,00 kn. Neke stavke tih jediničnih cijena će se raditi 300 puta npr. spajanje ukrasa, neke možda 20 puta kao primjerice nabava novih ukrasa, a neke samo jednom, kao nabava jelke. Zbroj svega toga ne smije prijeći 300.000,00 kn, jer je toliko iz proračuna određeno za kićenje Grada, pojasnio nam je Buturić i dodao kako je zadovoljan uvjetima ponovljenog natječaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...