Mario Živković pušten na slobodu, epidemiologu i novinaru ne smije prići bliže od 50 metara

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru ukinulo je istražni zatvor djelatniku Gradske uprave, Mariju Živkoviću (40) koji je pritvoren 11. srpnja zbog prijetnji zadarskom epidemiologu dr. Alanu Mediću i novinaru Frani Šariću.

Živkoviću su izrečene mjere opreza; zabrana približavanja oštećenicima Alanu Mediću i Frani Šariću na udaljenost manju od 50 metara kao i i zabrana uspostavljanja ili održavanja veze sa oštećenicima, te je upozoren da će se u slučaju nepridržavanja izrečenih mjera opreza iste zamijeniti istražnim zatvorom.

“Iako Vijeće smatra da i dalje postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela, razmatranjem svih okolnosti, posebice navoda samog okrivljenika Maria Živkovića, utvrdilo je da se svrha istražnog zatvora, a to je sprečavanje okrivljenika da ponovi kazneno djelo, može postići i blažim mjerama pa je stoga Vijeće ukinulo istražni zatvor, odredilo mjere opreza te je okrivljenik Mario Živković pušten da se brani sa slobode”,  navodi se u obrazloženju odluke Izvanraspravnog vijeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...