Marko Pupić Bakrač: “Gradska uprava planira povećanje paušala za 60 posto”

Na 15. sjednici Gradskog vijeća održanoj 18. prosinca 2018. godine vijećnik AM Kristijan Kotlar predao je na izglasavanje akt kojim bi turistički paušal po krevetu ostao 300 kuna kao i do sada. Vladajuća većina odbila je taj prijedlog.

Tim povodom vijećnik Marko Pupić Bakrač poslao je priopćenje:

Prije nekoliko dana postalo je jasno i zašto, naime Gradska uprava planira povećanje paušala za 60% na 500 kuna po krevetu. Povećanje nameta nije popularna mjera ali može biti korisna ukoliko se taj novac pravilno usmjeri. Recimo pravilno usmjeren novac od paušala i turističkih taxi trebao bi utjecati na rapidno poboljšanje turističke ponude, povećanje broja gostiju…

Od toga bi svi imali koristi  kada bi se radilo, poslovalo savjesno i po pravilima struke. Što kod nas naravno nije slučaj. Novac se dijeli po klijentelističkim, stranačkim i ko zna kakvim sve ne kriterijima samo ne po stručnim.

Tako je Turistička zajednica Zadarske županije dodijelila maksimalni mogući iznos od 20.000 kuna potpore događaju Zadar Baketball Turnament 2018, privatnoj zabavi obitelji Zrilć (vjerojatno to nije jedini izvor javnog novca koji su posisali za svoj privatni event).

Svi znamo tko su i što su članovi te obitelji, kako su došli do onoga što posjeduju. Njihov event niti koga u Zadru zanima, niti ga tko prati, niti ima ikakve veze sa obogaćivanjem turističke ponude grada a kamoli županije. Bojim se da je jedina svrha povećanja turističkog paušala po krevetu za 60% izdašnije financiranje privatnih evenata obitelji Zrilić, sličnih njima i stranačke klijentelističke mreže.

P.S : Sjećate li se kada sam u predizbornoj kampanji za lokane izbore 2017 godine spominjao potrčkala ratnih profitera i njihovu ulogu u političkoj sferi ?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...