Meri Matešić razriješena dužnosti. Umjesto nje – Darko Lorencin!

Direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić, smijenjena je na današnjoj sjednici Turističkog vijeća HTZ-a. Do novog izbora njezinu će funkciju, sukladno statutu, preuzeti ministar turizma Darko Lorencin.

Sjednica Turističkog vijeća HTZ-a na kojoj se raspravljalo o radu direktorice Meri Matešić i odlučivalo ostaje li na toj funkciji, bila je zatvorena za javnost iako su mediji prvotno bili na nju pozvani.

Brojne okupljene novinare, nakon što su čekali sat vremena na sjednicu, šef kabineta Darka Lorencina, Ivan Glušac obavijestio je da će im biti zabranjen pristup. To je prvi put u povijesti da novinari ne mogu prisustvovati sjednici Turističkog vijeća. Poslije sjednice najavljena je konferencija za novinare oko 15 sati.

Kako doznaje Tportal, nije prošlo izvješće o radu Meri Matešić, koja je bila četvrta od ukupno dvanaest točaka sjednice.

Dolaskom Matešić, u HTZ-u se promijenila praksa da se direktora Glavnog ureda bira na mandat od četiri godine. Ona je uvela pravilo da se pozicija treba svaku godinu braniti pred vijećem kojim predsjeda ministar turizma.

O vrlo izglednoj smjeni Meri Matešić progovorio je Damir Kajin, koji smatra da se iza toga krije namjera da se ovlada sa 70-80 milijuna proračuna HTZ-a preko konzultantskih tvrtaka. Prvi je na to na svom Facebook profilu upozorio predsjednik saborskog Odbora za turizam Goran Beus Richemberg.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...