“Mine Action 2014.” u Petrčanima

Nakon punih deset godina održavanja u Šibeniku, jedanaesto izdanje međunarodnog simpozija i izložbe opremke “Mine Action 2014” priredit će se u Petrčanima od 23. do 25. travnja.

Kroz prezentacije domaćih i inozemnih znanstvenih i stručnih radova iz područja protuminskog djelovanja prikazat će se najnovija znanstveno-teorijska i praktična dostignuća, ukazati na probleme i ponuditi održiva rješenja. I na 11. Simpoziju sudionici će moći razmjenjivati iskustva, razmatrati rješenja tehničkih i upravljačkih problema te dobiti uvid u najnovije tehnologije, opremu i dostupne metode razminiranja.

Poseban naglasak bit će na izlaganju i prezentaciji opreme, što su i do sada mnogi prepoznali kao korisnu priliku za predstavljanje i oglašavanje svojih tvrtki i proizvoda te priliku za sklapanje poslova. U sklopu pokaznih vježbi bit će obuhvaćeni najbolji prikazi iz prethodnih godina, kao i novi.

[pullquote align=”left”]Poseban naglasak bit će na izlaganju i prezentaciji opreme, što su i do sada mnogi prepoznali kao korisnu priliku za predstavljanje i oglašavanje svojih tvrtki i proizvoda te priliku za sklapanje poslova[/pullquote]Prvi put na pokaznoj vježbi saznat će se i kakve novosti donosi suvremeni razvoj u području robotike, budući da se,  naime, očekuje praktičan prikaz rada dvaju robotskih vozila.

Upućen je poziv zainteresiranim tvrtkama da izlaganjem svoje opreme, kao i tiskanjem reklamnog materijala u knjizi radova i knjizi sažetaka, daju doprinos Simpoziju. Osim toga, već četvrtu godinu za redom paralelno će se održavati i radionica Međunarodnog naprednog robotičkog programa IARP HUDEM 2014.

Simpozij koji će se prirediti u Falkensteiner Hotel & Spa Iadera na poluotoku Punta skala u Petrčanima pokraj Zadra ima inače i šest tematskih radionica: Sigurnost, razminiranje i rad humanitarnih konvencija, Problemi minske zagađenosti i svjetska iskustva, Planiranje i određivanje prioriteta razminiranja, Tehnologija i oprema u humanitarnom razminiranju, aktualno stanje i perspektiva razvoja, Zagađenost zemljišta kazetnim streljivom, problemi i rješenja, Edukacija sudionika u protuminskom djelovanju i… Utjecaj na osiguranje kvalitete u humanitarnim razminiranjima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...