Mlađi juniori i kadeti iz Zadra najbrži u čamcima podno Biokova

Klub s Lipotice nastavlja s prikupljanjem trofeja i punjenjem vitrina pokalima i medaljama. Naročito u nižim uzrastima, a potencijal se potvrdio podno Biokova. Dakle, druga polovica natjecanja za Kup Dalmacije započeta je regatom u Makarskoj na tradicionalnom memorijalu Tonča Skendera. Nakon čitavog tjedna nestabilnog vremena s jakim vjetrom na napokon se meteo-situacija donekle smirila, jer  je veslačima i dalje posao otežavala dosadna kiša.

Kako bilo upisan je novi uspješan nastup, uz sedam prvih mjesta zaokružen je i ukupnim pobjedama u kategorijama kadeta i mlađih juniora, a malo je nedostajao i da se uknjiži ukupna pobjeda u svim kategorijama. Tek „za dlaku“ je bolji bio Mornar.

Prva mjesta osvajali su kombinirana posada četverca bez kormilara juniora, koji veslaju Josip Banović i Filip Pedić s veslačima Marine Kaštela- Bernardom Samardžićem i Tonijem Čavkom, i kojima je utrka poslužila kao pripremna pred predstojeće Europsko juniorsko prvenstvo u Hazewinkelu, zatim osmerac mlađih juniora u sastavu: Nino Aleksić, Borna Babajko, Mate Anić Milić, Hrvoje Marić, Aldo Jelenković, Luka Perović, Mateo Josipović, u društvu kormilara Gabrijela Horžića, izvijestio je trener Petar Milin na stranicama kluba.

Na najviša postolja još su se penjali dvojac bez kormilara mlađih juniora Ante Validžić i Luka Smirčić, četverac na pariće kadeta Lovre Babajko, Kristian Nenadović, Stipe Vujević i Jakov Šandrić, samac kadeta Karlo Kolega, četverac GIG kadeta Luka Mijolović, Petar Fuzul, Mate Brcanija, Rafael Vukić i kormilar Filip Banović, kao i Marko Marić i Lovre Lonić, dvojac na pariće B kadeta. Drugi su bili Luka Baričević u samcu seniora, Iva Karačić u samcu seniorki, Leon Mikulić u samcu mlađih juniora, Josip Banović i Filip Pedić u dvojcu bez kormilara juniora, Tomislav Šaban, Dorian Matković, Ivan Tokić i Luka Belošević u četvercu na pariće mlađih juniora i Ela Žuvanić i Maris Milin u dvojcu na pariće kadetkinja.

Treće mjesto osvojio je četverac na pariće mlađih juniora Maroje Andrić, Luka Ramić, Filip Vidović i Lovre Martinov, a četvrti su bili Andreas Vaško i Matija Milin u dvojcu bez kormilara juniora i Rina Marcelić u samcu mlađih juniorki dok je Maria Janković bila peta u samcu kadetkinja. Iduća regata za Kup Dalmacije održati će se krajem lipnja u Kaštelima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...