MO Poluotok: “Dostavni kamioni bezobzirno jure gradskim ulicama, počinje škola i djeca su izložena potencijalnoj pogibelji!”

Iz Mjesnog odbora Poluotoka ponovno progovaraju o problematici sve većeg pritiska kojeg uzrokuju dostavna vozila na jezgru grada i tako ugrožavaju sigurnost pješaka.

Dopis kojeg su uputili gradskim ocima prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,

vjerujemo kako ste i do sada već upoznati s problemom prometovanja dostavnih vozila po pješačkoj zoni našeg MO-a izvan propisanog vremena za dostavu u centru grada.

Uz kršenje propisanih vremenskih okvira često dolazi i do bezobzirne “jurnjave” dostavnih kamiona po gradskim ulicama.

Problem je to koji ugrožava pješake i posjetitelje užeg centra grada, ponajviše u jutarnjim i popodnevnim satima, a posebno su ugroženi naši najmlađi sugrađani kojima će uskoro započeti i nova školska godina što u praksi znači da će svakog jutra prilikom odlaska u školu ponovno biti izloženi potencijalnoj pogibelji.

Isto tako, zbog prometovanja dostavnih vozila po pješačkoj zoni, na mnogim je lokacijama došlo do deformacije i oštećenja pločnika te je potrebna sanacija nastalih oštećenja.

Kako bi izbjegli potencijalne tragedije u budućnosti, a na poziv opravdano zabrinutih roditelja, najozbiljnije Vas molimo da se pokrene cjelogodišnja akcija pojačane kontrole ulaza dostavnih vozila na glavnim ulaznim punktovima u pješačke zone MO-a Poluotok te da se u susret novoj školskoj godini kroz suradnju službi Grada Zadra i djelatnika MUP-a krene s ozbiljnim nadzorom i kažnjavanjem vozača koji krše navedene propise”, napisali su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...