More bi vrlo lako kroz koji dan moglo doseći temperaturu od 30°C!

Srpanj je i službeno u velikom dijelu Dalmaciji bio najtopliji mjesec uopće od kada postoje službena meteorološka mjerenja. Kolovoz nije donio predah od vrućina, naprotiv pred nama su još topliji dani nego smo ih imali prvih dana aktualnog mjeseca. Protekle noći na dijelu obale temperature nisu padale ispod vrućih 30 Celzijevih stupnjeva. Primjerice, u 1 sat iza ponoći u Kaštel Gomilici je temperatura zraka iznosila čak 32°C!

Polako se bližimo rekordno dugom nizu vrućih dana, stoga ne čudi podatak da je prvi put ove godine more doseglo u srijedu 29°C, što se dogodilo u Dubrovniku. Sasvim je moguće da će sljedećih desetak dana more ponegdje dosezati vrućih 30°C, javlja Crometeo.

Danas će veći dio dana u većini predjela biti pretežno sunčano. Popodne će većinom u srednjoj i osobito južnoj Dalmaciji biti prolazno jačeg razvoja oblaka, uz mogućnost lokalnih pljuskova s grmljavinom. U noći će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita ponegdje i jaka. Danju slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, jači popodne na moru Dalmacije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 19 do 24°C, uz obalu i na otocima od 24 do 30°C. Najviše dnevne temperature od 33 do 38°C.

U petak će u većini predjela biti pretežno sunčano i suho. Popodne će mjestimice biti umjerenog do pojačanog razvoja naoblake, većinom u srednjoj i južnoj Dalmaciji uz mogućnost slabih pljuskova mjestimice. U noći tiho ili slaba bura, danju će puhati slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 19 do 24°C, uz obalu i na otocima od 24 do 30°C. Najviše dnevne temperature od 33 do 39°C.

Subota donosi pretežno ili djelomično sunčano vrijeme. U drugom dijelu dana, uz mjestimice prolazno jači razvoj naoblake, bit će pljuskova s grmljavinom; više na sjevernom Jadranu nego u Dalmaciji. Noću tiho ili burin, danju će puhati većinom slab maestral. Jutarnje temperature zraka bit će bez veće promjene, najviše dnevne tek malo niže u odnosu na petak.

U nedjelju pretežno sunčano, ali će još u noći i ponovno poslijepodne ponegdje u Dalmaciji moguć slab i prolazan pljusak s grmljavinom. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju većinom slab maestral. Od jutra natprosječno toplo, najviše dnevne temperature zraka većinom od 30 do 35°C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...