Nadbiskup Puljić čestitao Uskrs patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Porfiriju

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić u povodu svetkovine Uskrsa uputio je čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Porfiriju Periću, priopćio je Tiskovni ured HBK.

“Na prvu nedjelju mjeseca travnja (4. travnja), na samom početku proljeća katolički vjernici proslavili su događaju Kristovoga Uskrsnuća. A njega su, kako veli apostol Petar, premda je ‘prošao zemljom čineći dobro, smakli i razapeli.’ Ali, Bog ga je uskrisio u posljednji dan, pa je Isusovo Uskrsnuće postalo kamenom temeljcem apostolskog naviještanja, zbog kojeg će apostol Pavao uskliknuti: ‘Ako Krist nije uskrsnuo, uzaludno je naše propovijedanje'”, podsjetio je nadbiskup Puljić.

“U ozračju toga otajstva upućujem Vašoj Svetosti uskrsne čestitke i dobro želje. Drago nam je što su opet zabrujala crkvena zvona i objavila vijest koju je Marija Magdalena ‘rano u jutro, još za mraka’ otrčala priopćiti apostolu Petru. Neka nas uskrsnuli Gospodin učvrsti sve u vjeri i pouzdanju da je on sada ‘zdesna Bogu i da se zauzima za nas'”, poručio je predsjednik HBK.

“Zahvaljujem na uskrsnim dobrim željama koje ste uputili meni, hrvatskim biskupima, suradnicima, svećenicima i vjernicima katolicima”, istaknuo je dodavši kako je “otajstvom Kristovog uskrsnuća započelo doba novog stvaranja, a Uskrsnuli je pokazao da je On naše svjetlo, središte i smisao svega”.

Naglasio je kako “nema, uistinu, pod nebom drugog imena dana ljudima po kojem se možemo spasiti, osim imena Isusa Krista”. U toj vjeri pozdravljam Vas uskrsnim poklikom: Gospodin je uskrsnuo doista, alleluia! Vašoj Svetosti, gospodine Porfirije, članovima Sinoda SPC-a, svećenstvu, monaštvu i vjernom puku Vaših eparhija želim blagoslovljene uskrsne blagdane! Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse!”, poručio je zadarski nadbiskup.

Nadbiskup Puljić svetkovinu Uskrsa čestitao je i episkopu dalmatinskom Nikodimu, episkopu pakračko – slavonskom Jovanu, episkopu niškom Arseniju i protojereju Makedonske pravoslavne crkve Kirku Velinskom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...