Cestitka_Uskrs

Natječaj “Božić u mom domu” za sve učenike osnovnih i srednjih škola

Narodni muzej Zadar, Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar te pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar organiziraju natječaj za svu djecu na području Zadarske županije pod nazivom “Božić u mom domu“. Ovim putem pozivaju sve učitelje i profesore da se pridruže zajedno sa svojim učenicima, u ostvarenju tog natječaja. Cilj natječaja je potaknuti djecu da obrate pozornost na običaje vezane uz Božić u njihovoj obitelji. Također, cilj natječaja je i razvijanje kreativnosti kod djece putem literarnog i/ili likovnog izražavanja.  Natječaj je likovno-literarnoga karaktera, zadatak djece je da opišu i/ili nacrtaju običaje koji se u njihovoj obitelju povezuju sa predstojećim blagdanom Božića.

– Pozivamo svu djecu da uključe svoje roditelje, bake i djedove, ostale ukućane i poznanike kako bi im pomogli u što boljem ostvarenju ovog natječaja na način da im ispričaju priče o Božiću i običajima uz Božić koji su oni njegovali u svom djetinjstvu. Također, djeca mogu opisati i svoj vlastiti doživljaj Božića. Pritom je važno da navedu mjesto i vrijeme na koje se odnosi opisani običaj, istaknuli su iz NMZ-a.

Natječaj “Božić u mom domu“  organiziran je za sve učenice i učenike osnovnih i srednjih škola, kao i za djecu u dječjim vrtićima s područja Zadarske županije. Natječaj započinje 31. listopada, a traje do 1. prosinca. Tema natječaja je opis božićnih običaja u njihovoj obitelji. Opis tih običaja može biti likovnog i literarnog karaktera. Radovi koji se šalju na natječaj se izrađuju u školi, dječjem vrtiću ili u vlastitom domu. Broj radova koje može poslati jedna osoba je maksimalno dva rada (jedan likovni i jedan literarni). Gotovi radovi se šalju na adresu Narodnog muzeja Zadar ili ih osobno dostaviti u Kneževu palaču, svakim danom od 9 do 20 sati (nedjeljom od 9 do 16 sati), ili u Gradsku stražu svakim danom od 9 do 20 sati (nedjeljom od 9 do 14 sati), s naznakom “Natječaj ᾿Božić u mom domu᾿“. Radovi se mogu poslati najkasnije do 1. prosinca, 2014. godine. Svi pristigli literarni radovi će biti uvezani i bit će dostupni posjetiteljima za čitanje, dok će likovni radovi biti izloženi na izložbi koja će biti postavljena u maloj dvorani na prvom katu Kneževe palače. Otvorenje izložbe pristiglih radova će biti u petak 5. prosinca, 2014. godine, u 12 sati. Izložba će trajati do 18. prosinca, 2014. godine.

Pristigli radovi će biti podijeljeni u četiri iste kategorije u likovnim i u literarnim radovima:
1. kategorija: djeca iz dječjih vrtića
2. kategorija: učenice i učenici osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda
3. kategorija: učenice i učenici osnovnih škola od petog do osmog razreda
4. kategorija: učenice i učenici srednjih škola.

U svakoj kategoriji likovnih i literarnih radova bit će odabrani najbolji radovi od strane prethodno formiranog stručnog žirija. Najbolji radovi će biti nagrađeni prigodnim nagradama koje će se dijeliti na otvorenju izložbe 5. prosinca, 2014. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...