Neno Belan & Fiumens u subotu na Petrčkom litu: “Ostajem vjeran onome što smatram svojim izričajem”

Tradicionalno Petrčko lito i ove će godine biti bogato zabavnim događanjima. Nakon zagrijavanja sa Zumba partijem u srijedu, koncertno ljeto u subotu otvaraju Neno Belan & FIumens. Ovaj poznati splitski pjevač već je 38 godina na sceni, a nakon mladenačke faze s Đavolima u Splitu, iz koje mnogi pamte poznate hitove poput „Pričaj mi o ljubavi“, „Stojin na kantunu“, „Bambina“, „Dugo, toplo ljeto“, „Jagode i čokolada“, uslijedio je odlazak u Rijeku i suradnja s Fiumensima koja traje već 26 godina.

– To je jedan veliki repertoar iz kojega ćemo izdvojiti ono što ljudi vole poslušati na ovakvim ljetnim koncertima. Naravno, uživo je uvijek malo žešće nego u studiju. Na zadarskom području do sada smo imali bezbroj koncerta, vjerujem da oni koji dolaze dobro znaju o kakvoj se svirci radi, kaže Belan.

Iako je davno krenuo u karijeru, Belan i dalje oduševljava pjesmama iz svoje radionice. Hrvatska glazbena scena bila bi puno siromašnija bez pjesama „Nedir nad morem plavim“, „Rijeka snova“, „Oceani ljubavi“, „Divojka sa juga“, poznatog dueta s pokojnim Massimom „Zar više nema nas“… Unatoč povremenim eksperimentima, čak i tamburici u posljednjoj suradnji s Mijom Dimšić, radi se o prepoznatljivom rukopisu iza kojega se jasno vidi autor.

– Volim uvijek probati nešto novo, ali ostajem vjeran onome što smatram svojim izričajem. Ja sam zadovoljan, publika je zadovoljna, a test vremena pokazao je da sve to ima smisla, kaže Belan.

Da je tomu zaista tako možete provjeriti i uživo u subotu, 8. srpnja od 21 sat na novoj petrčkoj rivi. Nakon Belana ovog ljeta, između ostalih, u Petrčane stižu Nera Gojanović, Marko Škugor, Ivica Sikirić Ićo, Opera pod zvijezdama i mnogi drugi.

Ulaz na koncert koji organizira Turistička zajednica grada Zadra je besplatan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...