Niko Pulić pred spektakl F1: “U Monte Carlu se vidi pravo stanje u društvu, tko može, a tko ne!”

Sutra je na rasporedu sedma utrka Svjetskog prvenstva bolida Formule 1, VN Monaca uskim, brzim gradskim ulicama Monte Carla.

Najspektakularnija je to utrka u kalendaru oktanskog cirkusa, utrka na kojoj je prisutan jet set, glamour, puno poznatih osoba iz javnog života iz čitavog svijeta, naravno, tu su i neizostavne ljepotice, manekenke i top modeli.

Podsjetimo, u vodstvu poretka kod pilota je aktualni prvak svijeta Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu sa 110 bodova, Monegažanin Charles Leclerc u Ferrariju je drugi sa svega šest bodova manje. Kod konstruktora vodeći je Red Bull sa 195 bodova, ispred Ferrarija koji ima 26 bodova manje. Verstappen u dosadašnjem dijelu sezone ima četiri pobjede (tri u nizu), Leclerc dvije pobjede.

Danas u 16 sati na rasporedu su službene kvalifikacija, utrka je sutra u 15 sati. Krug u Monte Carlu dugačak je 3337 metra, vozit će se ukupno 78 krugova.

O dosadašnjem dijelu sezone F1 razgovarali smo s legendom hrvatskog automobilizma, 59-godišnjim Nikom Pulićem, koji se nalazi u svom Dubrovniku.

Niko šest je utrka iza nas, Verstappen i Leclerc su se izdvojili?

Što da vam kažem, lova se pumpa u Red Bull, ove godine odobrena su dodatna sredstva za Red Bull i Verstappena, sve je to dogovoreno, to je sve politika i veliki šoldi! Iz tog razloga, F1 me ne interesira kao prije, jer je sve donekle namješteno.

Znači novac diktira sve ?

Upravo tako, koliko para toliko muzike, prije Red Bulla davali su novac Mercedesu, pa Ferrariju…Ove godine sve je dogovoren da Red Bull osvoji naslov, a i Verstappen, jer su dobili lovu, to vam je tako! Evo vidite da Lewisa Hamiltona u Mercedesu nema niti blizu, nemaju tog ogromnog novca koji je potreban za razvoj bolida, zatvorili su im špinu! Hamiltona taj cirkus F1 više i ne zanima u tolikoj mjeri, još ovu godinu i adio.. Vidite da je i zanimanje za F1 opalo, imate možda na dvije, tri utrke krcate tribine, nije to više kao nekada u prošlosti kad je bila velika gledanost.

Sutra je ta utrka ulicama Monte Carla, što će odlučiti pobjednika, znanje pilota ili snaga motora bolida?

Mislim da će odlučiti sposobnost pilota, da ne zakači neku barijeru, ili ne dodirne ogradu, što u Monte Carlu automatski znači odustajanje. Inače, uvijek je ta utrka bila za šou biznis, celebrity, te tko će bliže stazi parkirati što veću jahtu, ili tko će kupiti što bolji apartman s balkonom sa dobrim pogledom prema stazi. U Monte Carlu se vidi prava slika društva, vidi se tko može, a tko ne.

Za koga navijaš?

Od djetinjstva sam ljubitelj Mercedesa, a i u privatnom životu volim samo Mercedes, volio bi da se Hamilton malo digne, ali teško.

Niko imao si problem nakon preboljene korone?

Istina, ne mogu probiti rad pluća preko 64 posto, a to je premalo, ali vježbam, borim se..živ sam to je najbitnije. U zagrebačku bolnicu Jordanovac odlazim na kontrole dva dana tjedno, nikad u životu nisam pušio, niti pio kavu i alkohol.

Utrke, nastupaš li?

Nastupam isključivo za svoj gušt, imamo sljedeći vikend brdsku utrku u Skradinu, prvenstvo Hrvatske. Vozit ću Smart, kojeg sam osobno konstruirao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...