Oblačno i toplo: Ne zaboravite kišobrane, u Dalmaciji će padati i saharski pijesak!

Nakon niza pravih proljetnih dana, šetnje okupane suncem pokvarit će kiša. Iako temperature neće osjetno padati, narednih dana meteorolozi najavljuju oblačno i kišovito vrijeme do vikenda.

Danas će na Jadranu i u krajevima uz Jadran biti pretežno oblačno i povremeno s kišom, a mjestimice su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji.

U sjevernim kopnenim područjima postupno jače naoblačenje, uglavnom u drugome dijelu dana s kišom. Vjetar će biti slab i umjeren istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura danas će biti između 11 i 16 stupnjeva.

Sutra se očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje još s kišom. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni, krajem dana okrenut će na sjeverni.

Na Jadranu puhat će umjereno i jako jugo, uglavnom u Dalmaciji. Jutarnja temperatura bit će od 5 do 10, a na Jadranu između 9 i 14. Najviša dnevna uglavnom bit će od 15 do 20 stupnjeva, malo niža mjestimice u Gorskome kotaru i Lici te na dijelu sjevernog Jadrana.

Slično vrijeme bit će u petak, dok subota ponovno obećaje sunce.

Saharski pijesak u Dalmaciji

Crometeo prenosi kako će kiša u Dalmaciji sadržavati saharski pijesak.

“Krajem srijede i osobito u četvrtak kiša će na Jadranu, a najviše u južnoj Dalmaciji, sadržavati saharski pijesak”, napisali su an svojoj Facebook stranici.

Kolnici mjestimice mokri u Dalmaciji

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji. Zbog sanacije vijadukta Dobra na autocesti A1 između Bosiljeva i Karlovca, od 54. do 48. km, vozi se dvosmjerno jednim kolnikom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Zatvoren je dio čvora Novigrad (ulaz/izlaz) u smjeru Zagreba, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog radova na autocesti A1 kroz tunele Grič i Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, dok se na vijaduktu Božići na dionici Sveti Rok-Maslenica, u smjeru Splita, vozi jednim trakom usporeno.

Zbog radova na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u tunelu Tuhobić, u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.

Do 30. ožujka, zbog radova na održavanju, kroz tunel Učku promet teče uz privremenu regulaciju.

Zbog radova u Republici Sloveniji teretna vozila iznad 3,5 tone preusmjeravaju se na čvoru Rupa prema graničnom prijelazu Pasjak.

U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split. Trajekti i ostali katamarani plove prema redu plovidbe. U srijedu, 25. ožujka bit će dodatno putovanje na liniji Ubli-Vela Luka-Ubli s polaskom iz Ublija u 17,30 i iz Vela Luke u 23 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...