Olimpijci Benedikt Nikpalj i Filip Zubčić ispraćeni u Pjongčang

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) organizirao je u zagrebačkom hotelu Westin predstavljanje i svečani ispraćaj olimpijaca na Zimske olimpijske igre u Pjongčang (9. – 25. veljače 2018.).

Zbog trenažne spriječenosti i drugih obveza uoči odlaska u Republiku Koreju nazočilo je 14 od 20 sportašica i sportaša s izborenom vizom za ZOI, a većina njih se okušala i u ulozi manekena.

Naime, ovom prigodom predstavljena je i službena oprema hrvatskih olimpijaca koju je dizajnirala i izradila poljska tvrtka 4F, partner HOO-a u aktualnom olimpijskom ciklusu. Pozornicom su tako višekratno prodefilirali skijaš Filip Zubčić, bobisti Mate Mezulić, Benedikt Nikpalj, Antonio Zelić i Dražen Silić, sanjkašica Daria Obratov i skijaška trkačica Vedrana Malec, a budući da je oprema tvrtke 4F namijenjena i ljetnim olimpijcima, pridružili su im se i aduti za Tokio 2020. – veslač Damir Martin, gimnastičar Tin Srbić te atletičarke Andrea Ivančevič i Matea Matošević.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša pozdravio je sve nazočne olimpijce i visoke uzvanike, a posebno našu najveću olimpijku Janicu Kostelić koja je na svečanosti bila u dvojakoj ulozi – kao državna tajnica SDUŠ-a i izaslanica premijera Andreja Plenkovića. Naravno, pohvalne riječi zaslužio je i dokazani prijatelj sporta, gradonačelnik Milan Bandić.

Direktor i većinski vlasnik tvrtke OTCF, Igor Klaja, u čijem je vlasništvu i brend 4F, pojasnio je kako se pri dizajniranju opreme za hrvatske olimpijce pazilo na tradicionalni i najprepoznatljiviji nacionalni detalj – crveno-bijelo kvadratiće. Izrazio je zadovoljstvo suradnjom s HOO-om i poželio hrvatskim sportašima puno uspjeha u Pjongčangu. I glavni tajnik HOO-a Josip Čop imao je samo pohvalne riječi za opremu naših olimpijaca:

– Za dobar sportski uspjeh preduvjet je i dobra sportska oprema, a naši olimpijci dobili su s tvrtkom 4F vrhunsku opremu, najbolju koju su dosad imali. Dakako, potvrdili su to i sami olimpijci u svojim izjavama, od Filipa Zubčića do Vedrane Malec.

Svečanosti u Westinu nazočili su i brojni drugi vrhunski sportaši, treneri, dužnosnici i prijatelji sporta. Predvodili su ih zlatni olimpijci iz Rija 2016., veslači Martin i Valent Sinković.
Atraktivnim točkama svečanost je obogatila plesna skupina Latino, a zabavno je bilo i na kraju programa kada su se olimpijci, sudionici “modne revije”, predvođeni Damirom Martinom, spontano još jednom vratili na pozornicu, zaplesali – i dobili ovacije svih nazočnih u Kristalnoj dvorani hotela Westin, piše HOO.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...