Ostavka dodatno motivirala Karamarka

U sklopu priprema za lokalne i europske izbore, u Košarkaškom centru Dražen Petrović održan je motivacijski skup Sabor HDZ-a – izbori 2013. Skup se održava pod sloganom Novo vrijeme – nova snaga, a predstavljen je i novi logotip HDZ-a.

Uz predsjednika stranke Tomislava Karamarka, na skupu su bili i članovi središnjih tijela HDZ-a, svi kandidati za lokalne izbore i one za Europski parlament te predsjednici temeljnih ogranaka i općinskih, gradskih i županijskih odbora.

Na početku skupa puštena je videoporuka europarlamentarke Doris Pack, koja je HDZ-ovcima poručila kako se nada da će HDZ kao opozicija poticati novu vladu u ispunjenju obveza iz članstva Hrvatske u EU-u. Nadam se da će novo vodstvo stranke i Tomislav Karamarko imati potporu stranačkih prijatelja jer samo tako složno možete vratiti povjerenje birača, poručila je Pack.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je da se HDZ vraća kako bi vratio dostojanstvo Hrvatskoj i kvalitetu života njezinim građanima. Ocijenio je da će skori lokalni izbori i oni za Europski parlament biti lakmus-papir za ono što će se dogoditi za godinu, godinu i pol, a to su parlamentarni izbori.

HDZ-ovce je pozvao na punu mobilizaciju za izbore, naglasivši da stranka nije svrha sama sebi. Ovo je borba za karakter i budućnost Hrvatske. Hoćemo li dopustiti da prođe socijalistička ideja kao da se 90-ih ništa nije dogodilo? Stranka neće dopustiti da o karakteru Hrvatske odlučuju oni koji Hrvatsku nikad nisu željeli niti voljeli, naglasio je Karamarko.

Ponovio je da je za stvaranje i obranu Hrvatske najzaslužniji HDZ i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. Dodao je, međutim, da su neki pojedinci u nekom vremenu to zaboravili i krenuli putem malverzacija i korupcije, zloupotrebljavajući stranku i nanoseći Hrvatskoj i HDZ-u veliku štetu. Žalimo zbog postupaka pojedinaca iz naših redova koji su svojim koruptivnim aktivnostima uzdrmali društvo, što su iznevjerili branitelje koji su dali svoje živote, članove HDZ-a i sve građane koji su zaslužili poštenu vlast, rekao je Karamarko. Naglasio je, međutim, da su te pojave iza HDZ-a te da neće dopustiti kriminalizaciju stranke i nametanje kolektivne odgovornosti HDZ-u.

Iz stranke smo istjerali lopovluk, a vratili smo domoljublje i poštenje. To je formula njihova neuspjeha, a našeg uspjeha, poručio je Karamarko.

Ustvrdio je da je svima jasno da SDP nije sposoban voditi državu te da je brojka od 374.000 nezaposlenih osobna iskaznica ove vlade. Otkad su na vlast došli Milanović, Čačić i društvo, 70.000 ljudi ostalo je bez posla. Povećan je PDV, poskupio je plin i struja. Ironično, jedino što je ova vlada smanjila je porez na bunde i zlato. Zamislite koje je to ruganje napaćenom narodu, rekao je Karamarko.

Ocijenio je da Vlada državu vodi ravno u propast te dodao kako moramo imati nadu jer smo kršćani. Mi smo stranka koja će napokon morati preuzeti odgovornost, i to prije nego što se misli, kazao je Karamarko, ističući da će se HDZ boriti za kvalitetnije institucije kao potporu građanima i gospodarstvu te da će smanjiti poreze.

Skup je, uobičajeno, završio stranačkom himnom Bože čuvaj Hrvatsku.

Među gostima su bili predstavnici HSS-a, HSP-a Ante Starčević, Bloka Umirovljenici zajedno, HDZ-a 1990. i HDZ-a BiH, brojni veleposlanici, predstavnici civilnog društva, sportaši i kulturni djelatnici. Ondje su bili i braća Zdravko i Zoran Mamić te zviždači Vesna Balenović i Damir Mihanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...