Otvaranje sezone iz snova; Košarkaši Sonik Puntamike slavili kod Škrljeva: “I sami sebi bili smo nepoznanica”

Otvaranje sezone iz snova imali su košarkaši Sonik Puntamike. Ostvarili su vrijednu i uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Škrljeva 62-93.

– Jako zahtjevna utakmica za pripremu jer zbog kompleksnosti situacije u predsezoni sve su ekipe odigrale mali broj prijateljskih utakmica tako da nismo imali puno informacija o suparniku. Imali smo dozirane informacije na osnovu kojih smo napravili plan utakmice. Zbog malog broja odigranih utakmica bili smo i sami sebi nepoznanica, nismo znali što očekivati u natjecateljskim uvjetima. Međutim, imali smo temelj kojem težimo i kojeg gajimo, a to je agresivnost, odličan posao u obrambenom dijelu igre i to nam je bila baza s kojom smo slomili suparnika u ovoj utakmici. Nakon vrlo dobre obrane smo otvarali dobre situacije u tranziciji gdje smo suparnika kažnjavali direktno i indirektno. Kontinuiranom igrom smo prelomili utakmicu tako da sam vrlo zadovoljan s otvaranjem ove sezone, izjavio je pomoćni trener Sonik Puntamike Stipe Kuliš koji je zbog administrativnih razloga vodio ovaj susret.

Trener Hrvoje Vlašić je bio na klupi kao dio struke, u ulozi mentora, no protokolarno, još kratko vrijeme dok se ne riješe svi detalji oko licence, u zapisniku će se kao prvi trener voditi Kuliš.

Posebno nadahnutu utakmicu odigrao je povratnik u redove Sonik Puntamike Josip Jukić koji je postigao 21 poen uz 13 skokova.

– Dobra prva utakmica. Mislim da smo ih slomili najviše ritmom. Nismo znali puno o njima, a ova pobjeda nam je dosta bitna za nastavak natjecanja, kao putokaz da radimo dobro. Svaka čast ekipi, mislim da smo ovo momčadski iznijeli. Treba nastaviti ovako dalje raditi i vidjet ćemo dokle će nas to odvesti, zaključio je Jukić.

U 2. kolu Sonik Puntamika ponovno gostuje, ovoga puta na Baldekinu kod Šibenke. Susret je na rasporedu u subotu 26. rujna s početkom u 17 sati.

Foto: Šime Zelić/KK Sonik Puntamika

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...