Partizani i partizanke, bez vas ne bi bilo moderne Hrvatske

Predsjednik Ivo Josipović je danas u Brgudcu na obilježavanju 70. obljetnice osnivanja Prve istarske partizanske čete posebno pozdravio partizane i partizanke te je poručio da bez njih ne bi bilo ni moderne Hrvatske.

“Danas kada je ekonomska kriza okovala Hrvatsku, Europu i šire, one vrline koje su pokazane u Drugom svjetskom ratu i u Domovinskom ratu su jedini izlaz iz krize. Hrabrost, odlučnost vode uspjehu. Uvjeren sam da duh uspjeha kojeg su dali partizani NOB-a i borci Domovinskog rata može biti duh cijele Hrvatske”, kazao je Josipović kojega je oko tisuću ljudi pozdravilo pljeskom, piše Glas Istre.

 

“Antifašistički borci su diskriminirani, poniženi i povrijeđeni”

Predsjednik Udruge antifašista Buzeta Edo Jerman je kazao da je dolaskom HDZ-a na vlast počelo s mržnjom prema svemu antifašističkom. “Antifašistički borci diskriminirani su, poniženi, povrijeđeni, na sve se načine rušilo njihov ponos i ljudsko dostojanstvo, a oduzeta su im borbom i radom stečena prava”, kazao je Jerman i dodao da očekuje da nova Vlada počne s radom na oživotvorenju Deklaracije o antifašizmu.

“Borci NOB-a predvođeni Josipom Brozom Titom ostvarili su pobjedu i svrstali Hrvatsku uz bok pobjedničkih zemalja Drugog svjetskog rata”, kazao je predsjednik Skupštine Istarske Županije Dino Kozlevac i naglasio da su u Istri ponosni što su očuvali vrijednosti antifašizma”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...