Pero Zrilić: “Braco, nešto ću ti reći, uđe li USKOK u HNK Zadar, otvorit će se Goli otok!”

Legenda zadarskog nogometa, Pero Zrilić (61), bio je šokiran kada je čuo kako će sva imovina NK Zadar otići na prodaju putem javne dražbe. Pero je u NK Zadru ostavio svoju mladost. Srčan i borben kakav je bio na nogometnim travnjacima, slomio se i nije mogao vjerovati, ali je progovorio smirenim glasom. Posebno ga je dirnulo u srce saznanje kako će se prodavati i vrijedni klupski pehari, za koje je trebalo ostaviti suze, znoj i krv na terenu!

– Pa zar i pehari, ne mogu vjerovati, to je sramota! Jednostavno sam ostao bez teksta. Svi mi koji smo nekada igrali u NK Zadru, nama je srce otkinuto, što drugo da kažem? Ne znam zašto Grad Zadar ne napravi nešto po tom pitanju. Daj Bože, pa da u Klub uđe novi investitor, taj Australac, iako mi je sve oko toga nekako sumnjivo. Australac, ako je ostavio takvim ljudima da vode Klub, to mi nije jasno jer sam očekivao da će promijeniti nešto, govori pomalo tužnim glasom Pero Zrilić, zapalivši cigaretu, nastavlja:

– Braco, nešto ću ti reći. Malo sam se maknuo od svega, iako, ponekad kupim ulaznicu i dođem na utakmicu. Jednostavno, trebaš čekati trenutak i sve ih potjerati sa Stanova, ma ne potjerati- već ih za sva vremena baš odstraniti! Pri tome mislim na ovu današnju garnituru koja vodi HNK Zadar, iza kojih stoji netko drugi. A takvima se j..e za Klub isto kao i za “lanjski snijeg”! Navijači, prije svega Tornado, bi itekako dolazili na utakmice da se igra samo nogomet, ali ljudi ne dolaze jer ne žele gledati laži i prevare koje traju već godinama. Onog trenutka kada Klub bude postavljen na zdrave noge, Tornado će, siguran sam, opet doći na Stanove, malo je dignuo glas Pero te spominje ložu na Stanovima.

– Da ti budem iskren, počeo sam se bojati sebe. Kada vidim neke stvari, jednostavno, dođe ti da upotrijebiš silu! Bolje mi je da ne vidim te ljude u loži kako ne bih reagirao! Moram čestitati i momcima iz HV Posedarje i treneru Marku Pinčiću, koji su pobijedili u prva dva kola, oni su najozbiljniji kandidati za prvo mjesto na kraju sezone. Zašto je HNK Zadar u Hrvatski vitez Posedarje pustio toliko kvalitetnih igrača? Zbog čega Marko Pinčić nema mjesta u HNK Zadru? Puno je pitanja. Igrači koje su pustili u Posedarje su trebali biti okosnica igre u HNK Zadru, uz jednog od najboljih trenera u Zadarskoj županiji, Marka Pinčića, za kraj je legenda zadarskog nogometa poručio:

– U HNK Zadar dovode igračka pojačanja kako bi ljudima zamazali oči. U tom klubu su “jajare” koji imaju svoje sitne interese i kojima odgovara da na Stanove dolazi pedeset ljudi. Imaju svoja dva-tri novinara koji nešto zapišu, a ostali ima smetaju. Na žalost, takva nam je država i možeš joj j….i mater! Bojim se ako USKOK uđe u HNK Zadar, da će se morati otvoriti Goli otok, zaključio je Pero Zrilić, nakon čega je otišao svojim putem, laganim hodom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...