Cestitka_Uskrs

Poliklinika bez paravana, pacijentice ogorčene: “Svi nas gledaju dok se skidamo”

Nove prostorije Odjela za fizikalnu medicinu prisjele su pacijentici iz Zadra koja je zbog nedostatka privatnosti odlučila privremeno prekinuti terapiju.

Pacijentica iz Zadra odustala je od nastavka fizikalne terapije u novim prostorima Odjela za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju koji je nedavno otvoren u sklopu Poliklinike na Relji zbog uvjeta u kojima pacijenti primaju terapiju, Naime, u prostoru nema niti jednog paravana koji bi pacijentima omogućio privatnost.

“Došla sam na terapiju i sestra mi govori da se moram skinuti. Tu, ispred svih, gdje me svi vide jer cijela Poliklinika nema paravan! Je li to normalno!?! Dva sam puta to nekako podnijela, ali treći više nisam mogla. Nisam više mogla trpjeti da me drugi pacijenti gledaju dok mi sestra daje terapiju”, priča 52-godišnjakinja zgrožena zbog tretmana koji ju je zatekao. Dodaje kako je zbog svega, osim pacijentima, neugodno i medicinskom osoblju koje tamo radi.

“U starijim prostorijama imali smo paravane, ne idealne, ali služili su svrsi. Ovdje ih nema, a prostorija je velika kao košarkaška dvorana. Sve terapije rade se na otvorenom, kao da ste na cesti. Nema dostojanstva ni prema nama pacijentima ni prema medicinskom osoblju. Oni su mi i rekli: ‘Ako se vi kao pacijenti ne pobunite protiv ovakvih uvjeta, nećemo nikada dobiti paravane'”, ispričala je za Jutarnji list.

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc potvrdio je da Odjel fizikalne medicine još nije uspio nabaviti paravane, i to zbog žalbe nekih ponuditelja koji su se javili na natječaj.

Karuc dodaje kako je najveći problem što nedostaje novca, pa je bolnica prisiljena tražiti najpovoljnije ponude. Kaže i kako problem nisu samo paravani koji pacijentima trebaju osigurati nužnu privatnost – ni svi prozori na Poliklinici još nemaju niti zastore ni rolete.

Voditelj Odjela fizikalne medicine zadarske bolnice dr. Neven Birkić kaže kako bi i njemu kao pacijentu bilo neugodno primati terapiju bez paravana, ali da bi taj problem trebao napokon biti rješen za najviše mjesec dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...