POLITIKA U RANU ZORU USKRSA Milanović: Ako Ustavni sud poništi izbore, to je državni udar!

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću ispred Spomen-obilježja Josipu Joviću na Plitvicama povodom 33. godišnjice akcije Plitvice i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Milanović je nakon toga dao izjavu za medije, prenosi Index

O upozorenju Ustavnog suda: To je jedna protuustavna patvorina

Na samom početku komentirao je upozorenje Ustavnog suda da ne smije sudjelovati u izbornom procesu.

“To je patvorina političkih olupina. Pridavat ću joj jednaku pozornost kao što je AP pridavao činjenicama koje je dobio od SOA-e o druženju Turudić-Mamić. Premijer je to dobio od mene, a činjenice je potpuno zanemario.

Ovo je jedna protuustavna patvorina. Imamo premijera koji, kad dobije nalaz službe u kojoj rade hrvatski patrioti o liku i djelu gospodina Turudića, to Plenkoviću ne znači apsolutno ništa. Turudić je motren u teškom prijestupu”, izjavio je predsjednik.

“Tzv. upozorenje Ustavnog suda u mom emotivnom i političkom svijetu ima karakter ove bukve”, ustvrdio je predsjednik.

Poništavanje izbora nazvao je državnim udarom. “Ako se usude, to je državni udar”, poručio je Milanović.

“To je utaban put u mentalnu propast hrvatskog društva”

Ponovio je kako se upozorenje Ustavnog suda ne odnosi na njega jer nije riječ o odluci.

“Ustavni sud može unijeti veliki nered u hrvatski prostor i može napraviti ono što Plenković već godinama radi, a to je sluđivanje. To je utaban put u mentalnu propast hrvatskog društva. Ali to ćemo promijeniti jer Rijeke pravde dolaze. Vidite kako biram riječi. Više ne govorim gangsteri, nego političke olupine”, pohvalio se dobro raspoloženi Milanović.

Tko je autor njegovog programa?

“Ja. I neki drugi ljudi bliski meni koji su u SDP-u i blizu SDP-a i u nekim drugim strankama… Fiskalizacija. Pa to sam ja uveo…”

Potom je najavio veće plaće i mirovine pa još jednom žestoko prozvao aktualnu vlast da obmanjuje javnost i ništa ne radi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...