Preminuo 14-godišnji dječak pronađen kako u besvjesnom stanju pluta u moru

Četrnaestogodišnji dječak koji je jučer poslijepodne pronađen kako u besvjesnom stanju pluta u Karinskom moru na plaži Ćuskijaš pored Pridrage, nakon sedmosatne borbe liječnika u zadarskoj Općoj bolnici na žalost je preminuo.

Ovo je već treći slučaj stradavanja na plažama na zadarskom području u nepunih tjedan dana.

Policija je dojavu o utapanju u moru pored Pridrage primila jučer oko 16.30 sati, kada je na plaži Ćuskijaš pronađeno tijelo 14-godišnjeg dječaka kako u besvjesnom stanju pluta u moru.

Dijete je u vrlo teškom stanju, gotovo bez znakova života, vozilom Hitne medicinske pomoći nešto prije 18 sati prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje su mu se na Jedinci intenzivnog liječenja (JIL) liječnici borili za život. Iako su odmah pristupili hitnoj reanimaciji, nakon sedam sati borbe dječak je preminuo.

– Kako se radilo o mladom organizmu uspjeli smo dobiti vitalne znakove u djeteta nakon čega smo ga prebacili na Jedinicu intenzivnog liječenja. Na žalost, dijete je bilo u vrlo teškom stanju te je došlo do otkazivanja vitalnih organa. Naša borba je trajala više od sedam sati, pokušalo se povratiti i funkciju bubrega pomoću dijalize, a bio je priključen i na aparat koji mu je omogućavao umjetno disanje, ali na žalost u međuvremenu su se razvili teški poremećaji. Došlo je do otkazivanja bubrega i respiratornog sustava te je na žalost u 0.05 sati proglašena smrt, kazao je dr. Robert Karlo, zamjenik sanacijske upraviteljice u Općoj bolnici Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...