PRIVATIZACIJA HNK ZADAR Čelnik zadarskog SDP-a šokirao javnost podržavajući još jedan prijedlog HDZ-a

Predsjednik zadarskog SDP-a iznenadio je javnost dajući jučer još jednom podršku HDZ-u, ovoga puta za model privatizacije Hrvatskog nogometnog kluba Zadar. Naime, Radeta je na sastanku predsjednika klubova i gradonačelnika Branka Dukića doslovno izjavio kako “ne bi trebalo pristati na narativ da je sve ovo loše i grozno jer nije tako”, dajući time očitu podršku gradskoj vlasti koja je prihvatila ponudu australskog investitora Marka Boba Ivančića.

– Ne možemo pristati na to da neki lobiji eventualno pritišću neke gradske vijećnike. Nadam se da će Gradsko vijeće prepoznati razliku između dobra i zla, poručio je šef zadarskog SDP-a, napominjući kako “moramo shvatiti da je to klub koji igra četvrtu ligu te da nema vrijednost za investitore, osim što je Zadar peti grad u državi i može mu pružiti odgovarajuću infrastrukturu”.

Radetu smo stoga pitali je li odluka o podršci HDZ-u oko privatizacije Kluba uopće dogovorena na razini stranke te je li imao prigovore članova kakvi su se u javnosti mogli čuti nakon sastanka u gradskoj upravi. Naime, opravdavajući podršku gradonačelniku Dukiću, Radeta nam je u jednom trenutku čak priznao kako se nada da će na tijelima svoje stranke analizirati prijedlog Grada o privatizaciji Kluba, što ipak znači da iza njegove potpore gradskoj vlasti SDP kao stranka još uvijek ne stoji.

– Prijedlog privatizacije HNK Zadar je naš model kojega smo prezentirali na lokalnim izborima, jer nam je cilj bio Klub skinuti s proračuna. Model koji je jučer prezentiran na sastanku s gradonačelnikom ono je na čemu smo mi čitavo vrijeme inzistirali te bili oni koji su tražili ostavku Damira Kneževića s obzirom da Klub nije mogao funkcionirati na dotadašnji način. Nismo glasovali za zadužnicu od 2,5 milijuna kuna i bili smo protiv nje te je zbog naše inicijative pred lokalne izbore smijenjena kompletna uprava na čelu s Damirom Kneževićem, kazao nam je Radeta otvoreno poručujući kako je “Grad izabrao boljeg investitora”.

– I to su jučer i dokazali, a sada ćemo ovaj model proanalizirati s našom pravnom službom, nadam se i na tijelima stranke, kaže Radeta koji time priznaje da podrška HDZ-ovom modelu još nije prošla raspravu u stranci.

No, na pitanje hoće li 17. listopada svi njegovi vijećnici glasovati za HDZ-ov prijedlog, odgovara kako će “u narednom periodu do sjednice Gradskog vijeća proučiti sporazum o prodaji Kluba i da možda budu tražili neke izmjene”.

Radeti stoga predstoji članstvo uvjeriti u opravdanost svoje podrške gradskoj vlasti. Naime, na pitanje kako komentira optužbe da je zadarski SDP izgubio svoju autentičnost sve češće podržavajući HDZ, odgovara da tako kažu “oni koji ne razumiju političke procese”.

Ostaje stoga vidjeti hoće li u stranci razumjeti ovaj njegov najnoviji primjer “političkog procesa”, odnosno još jedne podrške HDZ-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...