Rajko Vidaković i definitivno trener košarkaša Zadra

U KK Zadar posljednjih dana intezivno rade, naročito u kasnim noćnim urama. Tako je u ponedjeljak navečer, u 22.18, stigla nova e-mail poruka iz kancelarija kluba.

Poštovani novinari,

nakon obavljenih razgovora s nekoliko kandidata, peteročlani sastav NO KK Zadar povjerenje do kraja tekuće sezone ukazao je dosadašnjem pomoćnom treneru Rajku Vidakoviću. Službena pressica predstavljanja novog trenera KK Zadar će se održati sutra u 12:30 sati iza jutarnjeg treninga. S poštovanjem, David Gunjević.

Dakle, NO i sportski direktor Branko Skroče, potvrdili su ono što su iz ureda kolektiva s Višnjika“ 24 sata ranije u dopisu o ostavci Ivana Sunare naznačili „između redaka“.

Rajko Vidaković je jesenas i zimus obnašao dužnost pomoćnog trenera, a navodno su mu protukandidati u imenovanja bili Petar Popović, Ante Matulović i naročito Neven Plantak.

Novi trener, treći po redu u aktualnoj sezoni, produkt je generacije stratega koje je školovao prof. Slavko Trninić, a čiji su učenici bili i: njegov brat Šime, Tonči Mašina i Dario Gjergja.

Ispred “coacha“ mnoštvo je problema i zadaća. Poput vraćanja povjerenje igračima u vlastite pojedinačne mogućnosti i nadu u momčad. Prva zadaća zove se C. zvezda. Lider u ABA prvenstvu dolazi na parket „fenjeraša“. Naizgled Beograđani na more stižu u ulozi apsolutnih favorita, no bez imperativa zasigurno i opušteni, budući su osigurali F4, što daje nadu domaćinima u eventualno iznenađenje kola, tjedna, mjeseca…. Pa time onda lako i ostanak!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...