RED BULL DOMINIRAO U SUZUKI, Postaje li Svjetsko prvenstvo F1 dosadno?

Nizozemac Max Verstappen (Red Bull Honda) pobijedio je na Velikoj nagradi Japana – koja je održana na kultnoj stazi Suzuka, piše portal GP1.hr.  Trostruki svjetski prvak ostvario je 57. pobjedu u karijeri ispred momčadskog kolege Meksikanca Sergija Pereza (+12,535s), koji je sačuvao drugo mjesto iz kvalifikacija i donio Red Bullu treću dvostruku pobjedu ove sezone nakon utrka u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji.

Treći je završio Španjolac Carlos Sainz (Ferrari), koji tako nastavlja vrlo uspješnu sezonu. Kasnio je 20 sekundi za pobjednikom utrke, a nekoliko krugova prije završetka prestigao je momčadskog kolegu Charlesa Leclerca (+26,522s) za posljednje mjesto na pobjedničkom posotlju.

Lando Norris (+29,700s) (McLaren Mercedes) kvalificirao se među prvom trojicom, ali nije uspio zadržati Ferrarije u utrci. Završio je peti ispred Fernanda Alonsa (+44,272s) u Aston Martin Maercedesu, koji je u posljednjim krugovima morao braniti svoju poziciju.

Prvenstveno od  Britanca Georgea Russella u Mercedesu (+45,951s), koji je na kraju utrke bio itekako brz na mediumu, pa je tako prestigao Oscara Piastrija ( (+47,525s) za sedmo mjesto, dok je mladi Australac završio osmi.

Lewis Hamilton (+48,626s) kvalificirao se ispred Russella, ali ponovno je bio slabiji u utrci od momčadskog kolege. Završio je deveti, a krug osvajača bodova zatvorio je domaći ljubimac Yuki Tsunoda (Visa Cash App RB) s krugom zaostatka.

U ukupnom redoslijedu vodi Verstappen sa 77 bodova, Perez 64, Leclerc 59, Sainz 55…

U poretku konstruktora vodeća je Red Bull Honda 141 bod, Ferrari 120, McLaren Mercedes 69, itd.

Sljedeća utrka na rasporedu je 21. travnja u Šangaju – za VN Kine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...