Sisački učenici vrijedno iskustvo stječu u Nacionalnom parku Krka!

Učenici Strukovne škole Sisak koji se školuju za nautičara unutarnje plovidbe obveznu stručnu praksu obavljat će u Nacionalnom parku “Krka” od subote, 19. do nedjelje, 27. ožujka 2016. Park će ugostiti troje učenika, koji će se upoznati s djelatnošću i organizacijom rada u Javnoj ustanovi “Nacionalni park Krka”, s naglaskom na organizaciju i provođenje prijevoza posjetitelja brodovima.

Javna ustanova Nacionalni park “Krka” upravlja s dvanaest brodova, koji služe za prijevoz putnika i razgledavanje Nacionalnog parka “Krka” vodenim putom. Dugogodišnje iskustvo i stručno osoblje jamac su sigurnosti i istinskog doživljaja što ga posjetiteljima pruža plovidba izletničkim brodovima.

Zadaća obrazovnog programa za nautičara unutarnje plovidbe je osposobljavanje učenika za poslove i zadatke navigacije, upravljanje navigacijskim uređajima i instrumentima, poslove oko ukrcaja i iskrcaja tereta, pravilno i svrsishodno iskorištavanje broda i sastava, obavljanje mornarskih poslova, vođenje brodske dokumentacije, rukovanje protupožarnim sredstvima i sredstvima za spašavanje, poslove održavanja opreme, zapovijedanje brodom i sastavom snage 30 kW, planiranje i ustrojavanje opskrbljivanja broda i sastava gorivom, mazivom, rezervnim dijelovima, potrošnim materijalom, pitkom vodom i živežnim namirnicama i razvijanje sposobnosti da svojim radom pridonese brzom, točnom i jeftinom prijevozu putnika i tereta uz najveću sigurnost.

Tijekom proljeća i ljeta stručnu praksu u Nacionalnom parku “Krka” postupno će obavljati i drugi učenici Strukovne škole Sisak. Radujemo se njihovu dolasku i vjerujemo da će obavljanjem stručne prakse u Parku steći korisna znanja i vještine, koje će uspješno koristiti u budućem radu, kaže Krešimir Šakić, direktor parka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...