Strani mediji bruje o Lukinoj “amneziji”: “Modrić, mafija i Alzheimer”

Luka Modrić u utorak je svjedočio na suđenju Zdravku Mamiću koji je optužen za izvlačenje novca iz Dinama, a jedan od sumnjivih transfera je onaj Modrićev u Tottenham, piše Index.

Kapetan hrvatske reprezentacije na suđenju u Osijeku promijenio je iskaz koji je ranije dao USKOK-u. Tada je Modrić rekao da je s Mamićem dogovarao podjelu novca nakon transfera u Tottenham, ali na sudu je rekao da se zabunio jer je ispitivanje dugo trajalo te da je tada u USKOK-u mislio na podjelu novca s Mamićem na temelju njihova građanskog ugovora, a ne na novac od transfera.

Uz to je neke detalje zaboravljao, poput onoga kada je debitirao za hrvatsku reprezentaciju…

“Luka Modrić, mafija i Alzheimer”, naslov je teksta austrijskog magazina Kosmo o Modrićevoj predstavi na sudu.

“`Ne sjećam se´, bio je najčešći odgovor nogometne zvijezde koji nije znao detalje svog ugovora s Dinamom, niti dva različita ugovora s Mamićem, a nije se mogao sjetiti niti debija za reprezentaciju. Na društvenim mrežama je uplašeni Modrić postao hit”, piše Kosmo i dodaje da je nacija razočarana Modrićem i ljuta na njega jer je iznenada obolio od Alzheimera, dok Mamić slavi njegovo svjedočenje.

“Mamić je poznat po robovlasničkim ugovorima, fizičkim napadima, uvredama, prijetnjama…”, predstavlja Kosmo Dinamovog “savjetnika” svojim čitateljima.

I vodeći španjolski mediji pišu o tome da je Modrić, zvijezda madridskog Reala, promijenio iskaz i tako pomogao Mamiću s kojim građanski ugovor ima od svoje 14. godine.

Britanski Independent navodi da je Modrić izgubio veći dio podrške u Hrvatskoj…

“Njegova promjena iskaza razljutila je navijače jer se Mamić u Hrvatskoj smatra negativcem, osobom koja kontrolira i Dinamo i Hrvatski nogometni savez, čak i nakon što se povukao s pozicija.”

Francuzi najviše pišu o tome da je Mamić novim ispadom na sudu svjedočenje Dejana Lovrena, bivšeg igrača Lyona, odgodio za rujan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...