SUKOB INTERESA? Frane Bobanović proziva načelnika Polače: Građevinar koji je radio za Općinu, radio je i njegovu kuću! Načelnik Prtenjača bez komentara

“Vrijeme je da javnost sazna što se događa u općini Polača u kojoj posljednjih godina cvatu korupcija i nepotizam i čiji su mještani zakinuti za mnogo toga zbog nesposobnosti i samovolje načelnika Tomislava Prtenjače” – ovim se riječima bivši voditelj komunalnog pogona općine Polača, Frane Bobanović, obratio našoj redakciji želeći, kako kaže, upozoriti na tešku situaciju u njihovoj općini koja snosi posljedice pod vodstvom nezavisnog načelnika.

Pokazujući niz fotografija za koje tvrdi da su “dokaz načelnikove nesposobnosti i navodnih malverzacija”, Bobanović ističe i jednu intrigantu činjenicu zbog koje se dosad nije htio oglašavati u medijima, a ta je da je on – Prtenjačin glasač.

– Zato sam mu sve ove godine davao šansu misleći kako će se promijeniti i uvidjeti kakvu štetu radi svojim mještanima, ali vidim da nema koristi i da ga se konačno mora prozvati. Nije me sram reći da sam čak dvaput glasovao za Tomislava Prtenjaču, a sada mi je zbog toga žao jer ne samo da nije ispunio obećano, nego radi na štetu nas mještana. Evo, pogledajte ove slike, to su vam dokazi, a ako nisam u pravu, ovom ga prilikom pozivam neka me demantira i neka javno kaže da lažem. Naravno, uz predodžbu računa jer tvrdim da je građevinar koji je radio za Općinu isti onaj koji je radio i načelnikovu kuću s bazenom, kaže Bobanović.

Pokazujući sliku kombija ispred obiteljske kuće načelnika Prtenjače, navodi kako je riječ o vozilu privatnog građevinara Zorana Popovića koji je za Općinu izvodio radove na dječjem vrtiću i lovačkoj kući, a nakon toga došao raditi i na spomenutoj načelnikovoj kući. I to besplatno, “kao protuuslugu što mu je načelnik omogućio radove na općinskim projektima”, uvjereno tvrdi Bobanović.

Na našu primjedbu kako je Popović kod načelnika možda samo svratio na kavu, odgovara kako je i to moguće, ali “neka Prtenjača onda svojim mještanima pokaže račune za plaćene radove na svojoj kući”.

– Nema ih jer to je čista korupcija – tvrdi naš sugovornik! Ovdje se radi o sljedećem: izvođači koji su radili na općinskim projektima poput spomen-parka, lovačke kuće i dječjeg vrtića radili su i na načelnikovoj obiteljskoj kući. To je čisti sukob interesa i ja kao njegov glasač tražim neka objavi koliko je Popoviću platio radove! U Općini je u koaliciji sa SDSS-om, pa je i tom građevinaru iz Gornje Jagodnje povjerio radove na općinskim projektima i svojoj kući, kaže Bobanović, navodeći i spomen-park u mjestu za kojega također tvrdi da je dokaz “načelnikove nesposobnosti”.

– Riječ je o ostacima naše crkve porušene u Domovinskom ratu koji su trebali biti spomen za sve buduće generacije na velikosrpsku agresiju. Međutim, Prtenjača ih je uništio armaturom koja je sakrila ono nama najdragocjenije – ostatke naše stare crkve. Da stvar bude gora, za to je podigao kredit od 464.520 eura ili 3,5 milijuna kuna, a o tome koliko mu je stalo da zadrži spomen na našu staru crkvu, govori vam i to da je kraj nje sagradio zog za buće! Ovo je nakaradno jer su ostaci crkve zatrpani armaturom i na kraju se niti ne vidi količina neprijateljskog razaranja. A pogledajte samo vukovarski toranj, kako je on u obnovi sačuvao stari izgled, ističe Bobanović, napominjući kako “svi u Polači vide i za još jedan sukob interesa kada su u pitaju građevinari koji izvode radove za Općinu”.

– Zoranu Popoviću je asfaltirao 600 metara do jedne od njegovih kuća za iznajmljivanje, naravno, riječ je  protuusluzi – tvrdi naš sugovornik. Ako nije tako, neka sve ovo što sam naveo načelnik opovrgne i dokaže računima i dokumentacijom. Ja i ostali koji smo glasovali za Prtenjaču očekivali smo velike promjene u našem mjestu, počev od gospodarstva, kulture i sporta, pa do javne infrastrukture. Međutim, danas se pitam kome sam uopće dao svoj glas. Uništio je sve što je mogao, pa i mjesni nogometni klub. U stvari, ako ćemo otvoreno, nije napravio ništa bolje nego bivši načelnik Rade Bobanović koji se samo okrenuo konjičkom klubu i ni za što drugo ga nije bilo briga. Isto nam je bilo s njim kao i sada s ovim, zaključuje na kraju Frane Bobanović

O svemu smo, naravno, zatražili i očitovanje načelnika Tomislava Prtenjače o ovim tvrdnjama svog glasača Frane Bobanovića, međutim, samo nam je kratko rekao kako “uopće ne želi komentirati te stvari”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...