Sveučilište bi moglo ukinuti diplomski studij novinarstva!?

Zadar je grad u kojem djeluju brojni mediji, o čemu su svi pričali kao medijskom boomu, ovdje su zabilježeni počeci novinarstva u Hrvatskoj, a prema informacijama koje smo dobili diplomski studij „Novinarstvo i odnosi s javnošću” mogao bi biti ugašen.

Ovaj studij je na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru pokrenut ne tako davno, 2007. godine, a brojni studenti su upisivali „Kulturu i turizam” baš zbog ove mogućnosti, piše portal 057info.

Navodno gašenje još nije definitivno usuglašeno i traju pregovori.

Odjel tek razmatra mogućnost reforme sadašnjeg studija radi prilagodbe potrebama tržišta rada, ali ako se to i dogodi studij će i dalje postojati. Svi do sada upisani studenti će studij završiti po postojećem programu, kazala nam je Elija Vrsaljko, voditeljica Odnosa s javnošću, zadarskog Sveučilišta.

Dio studenata koji još nisu završili dodiplomski studij, a planirali su se kasnije usavršavati u novinarskoj struci te steći zvanje magistra novinarstva, ogorčeno je ovom mogućnošću. Kako su nam kazali, dio profesora već je najavio kako će od rujna na diplomskom studiju ostati Odnosi s javnošću te će biti spojeni Ekologija u kulturi i turizmu i Kulturna baština i turizam.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...