Svjetsko prvenstvo jedrilica katamarana “Topcat K1” održava se u Biogradu!

Sudionici prvenstva jedrilica katamarana u klasi TOPCAT K1 World Championship & K2/K3 International Championship koje će se održati u Biogradu na Moru od 28.08.-02.09.2016 su počeli pristizati. Danas se prijavilo 20 natjecatelja u auto cam Soline gdje će natjecatelji biti smješteni te su iskoristili lijepo vrijeme i obavili prve treninge. Na sedmodnevno jedrenje po Pašmanskom kanalu dolaze eminentni jedriličari iz cijelog svijeta.

U narednom tjednu prije početka samog natjecanja očekujemo dolazak svih sudionika. Trenutno je prijavljeno 80 brodova iz svih europskih zemalja kao što su Austrija, Njemačka, Italija, Ukrajina, Poljska itd pa sve do Maldiva. Uz same natjecatelje kojih je oko 150 dolazi i velik broj njihovih obitelji i prijatelja što je od iznimnog značaja za produljenje sezone.

Prvenstvo se održava u organizaciji Katamaran ITCA (International TOPCAT Class Association) i YC Biograd uz potporu Zadarske Županije, Grada Biograda na Moru, Ilirije d.d. te svih charter i servis poduzeća koji djeluju na području Biograda na Moru.

Veći dio sudionika će boraviti u Biogradu puna dva tjedna te imati priliku osim u jedrenju istražiti bogatu turističku ponudu Zadarske županije. Sudionici će biti smješteni u kampu “Soline” te će imati priliku trenirati cijeli tjedan prije početka natjecanja. Osim petodnevnog natjecanja, sudionici i svi zainteresirani će moći sudjelovati u bogatom popratnom zabavnom programu koji će uključivati osim svečanih ceremonija otvaranja i zatvaranja prvenstva i gastro delicija lokalnih ugostitelja, bogati glazbeni program i razne druge zabavne aktivnosti za sudionike i posjetitelje.

Yacht Club Biograd djeluje kao neprofitna udruga građana od 1984. godine i bavi se promicanjem jedrenja kao sporta i vida druženja. Svojim djelovanjem kontinuirano radi na promoviranju Biograda kao nautičkog centra Jadrana i na produženju turističke sezone. Yacht Club Biograd organizira oko 50 regata godišnje koje privlače ogromnu pozornost i bilježe veliku posjećenost, kako gostiju iz zemlje tako i iz inozemstva. Upravo to ga čini jednim od najvećih, ako ne i najvećim organizatorom turističkih manifestacija izvan glavne turističke sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...