Temperature bi za vikend mogle prijeći 30 Celzijevih stupnjeva

Pretežno sunčano te iznadprosječno toplo, a ujutro u Gorskoj Hrvatskoj i dijelu središnjih predjela više oblaka, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za danas. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita ujutro lokalno na udare i olujna, poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26, u Dalmaciji i do 28 Celzijevih stupnjeva, piše Index.hr.

Sunčano i vedro

U Slavoniji, Baranji i Srijemu danas će prevladavati sunčano, prijepodne uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab, tek lokalno umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 9 do 11°C, a dnevna oko 25°C.

I u središnjoj Hrvatskoj temperatura iznad prosjeka, ali malo niža nego na istoku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjeveru područja vedro, a prema jugu umjerena naoblaka, prijepodne na širem karlovačkome području i u Banovini ponegdje i povećana.

Na Jadranu bura

I u Gorskoj Hrvatskoj prijepodne dosta niskih oblaka, a na sjevernom Jadranu sunčano. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, na moru bura, pod Velebitom u početku i jaka s ponekim olujnim udarom. Postupno će slabjeti i okretati na maestral. Dnevna temperatura od 21 do 26°C.

I u sunčanoj Dalmaciji ujutro bura, mjestimice i jaka, a poslijepodne sjeverozapadni i jugozapadni vjetar uz more malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 25 do 28°C.

Podjednaka poslijepodnevna temperatura zraka i na jugu Hrvatske, bez oblaka na nebu. Ujutro će mjestimice puhati umjerena bura, koja će poslijepodne okrenuti na sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni, prognoza je HRT-a.

Za vikend bi temperature mogle prijeći 30°C

Pretežno sunčano i stabilno vrijeme u kopnenim će krajevima potrajati sve do početka idućeg tjedna. U ponedjeljak će zapuhati i jačati jugozapadni vjetar, a dnevna temperatura zraka opet će znatno porasti iznad prosjeka te će njezine vrijednosti biti primjerenije početku ljeta.

I na Jadranu sunčano i stabilno, u ponedjeljak uz ponešto oblaka. Još će u subotu duž obale ponegdje puhati bura koja će poslijepodne okrenuti na maestral. U nedjelju većinom tiho, a u ponedjeljak će zapuhati jugo. Temperatura zraka znatno iznad prosjeka za sredinu travnja, piše HRT. Uz obilje sunca diljem zemlje, temperature bi u dijelu unutrašnjosti mogle i prijeći visokih 30°C, prognoza je N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...