TNG preuzela Zoilo

U južnokorejskom brodogradilištu Hyndai Mipo Dockyard jučer je održana primopredaja M/T Zoila, druge od dvije ugovorene novogradnje. Nakon primopredaje započet će komercijalna eksploatacija broda, u skladu s trogodišnjim brodarskim ugovorom na vrijeme zaključenim s jednim od istaknutih svjetskih naručitelja i dnevnom vozarinom od oko 17.750 USD.

Uvjeti postignuti za komercijalnu eksploataciju broda nadmašuju pretpostavke prezentirane u analizama rađenima za IPO Društva do veljače ove godine, dok je sadašnja vrijednost broda procijenjena na više od 36,5 milijuna dolara, koliko je bila vrijednost transakcije.

M/T Zolio moderni je eko dizajn produkt tanker nosivosti 50.000 dwt, dizajniran da optimizira performanse i time poveda učinkovitost cjelokupnog poslovanja društva. Njegovim preuzimanjem operativna flota povedana je na četiri broda ukupne nosivosti 200.000 dwt. Ovom isporukom Tankerska Next Generation d.d. nastavlja provoditi strategiju koja de omoguditi povedanje novčanog tijeka raspoloživog za mogudu isplatu dividendi i maksimalno povedanje vrijednosti dioničarima, pritom smanjujudi poslovni rizik zaključivanjem dugoročnih i srednjoročnih brodarskih ugovora na vrijeme, priopćili su iz zadarske tvrtke Tankerska Next Generation.

– Osiguranje srednjoročne zaposlenosti i sada preuzimanje M/T Zoila u svega pet mjeseci nakon inicijalne javne ponude dionica potvrđuje usmjerenost Tankerske Next Generation d.d. na ostvarenje zacrtanih strateških ciljeva i stvaranje dodatne vrijednosti. Ponosni smo činjenicom da smo u samo tri mjeseca preuzeli i zaposlili dvije novogradnje. Vjerujem da je to izuzetan uspjeh, Tankerska Next Generation d.d. počinje ostvarivati prihode s novim brodovima ranije nego što je predviđeno poslovnim planom. Visoka kvaliteta novogradnji je prepoznata te je njihova nabavna vrijednost niža od najavljivane. Držim da je sve ovo dobar vjetar u leđa poslovnim izgledima našeg mladog društva, izjavio je ovom prigodom John Karavanić, direktor TNG.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...