Trgovina ljudima u Splitu: Prodala obiteljsko zlato pa je natjerali na prostituiranje

Splitska policija izvijestila je kako su za trgovinu ljudima prijavili 20-godišnjakinju iz Splita i njezinog 24-godišnjeg nevjenčanog supruga iz Segeta.

Nju sumnjiče da je od listopada prošle godine do konca ožujka 2013. godine, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koriste, lažnim obećanjima da će joj pomoći u osamostaljenju, a kasnije i prijetnjama, dovela 20-godišnjakinju u položaj ovisnosti, nagovorivši je na pružanje seksualnih usluga za novac.

 

Natjerala je na prostituciju prijetnjom o javnom sramoćenju

Policija je, između ostalog, utvrdila kako je oštećena djevojka na nagovor osumnjičene, u koju je inače imala potpuno povjerenje, tijekom listopada 2012. godine iz kuće svog djeda u Trogiru ukrala veću količinu zlatnog nakita, kojeg je prodala, a za novac kupila osobno vozilo koje im je kasnije služilo za prijevoz prilikom obavljanja seksualnih usluga.

Osumnjičena je iznajmila stan u Splitu u koji je uselila oštećenu djevojku tražeći od nje da pruža seksualne usluge. Kada je oštećena to odbila, zaprijetila joj je javnim sramoćenjem pa je ova nastavila s prostituiranjem. Sve što je zaradila predala je osumnjičenoj.

Njezin nevjenčani suprug sumnjiči se, pak, za pomaganje u trgovanju ljudima jer je u dva navrata na nagovor osumnjičene odvezao oštećenu u apartman u Splitu na pružanje seksualnih usluga. Oboje osumnjičenika dovedeni su na ispitivanje u Državno odvjetništvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...