Udruga “Grad košarke” poslala priopćenje: “Apeliramo na pojedine gradske vijećnike neka prestanu s populizmom i guranjem sportskog ‘srebra i zlata’ u ponor!”

Udruga “Grad košarke” poslala priopćenje u kojem apeliraju na pojedine gradske vijećnike da prestanu s populizmom i guranjem sportskog ‘srebra i zlata’ u ponor!.

Prenosimo ga u cijelosti:

“U petak, 12.5.2023., Nadzorni odbor na čelu sa predsjednikom Dinom Martinovićem i našim predstavnikom Darijom Kljajićem prezentirao je medijima plan za ozdravljenje KK Zadar u nekoliko scenarija. Identičan plan prezentiran je i većini političkih stranaka u veljači. Plan kojeg su svi prisutni podržali. Isti su se složili da je iznos od 1 milijun EUR iznos redovnog budžeta iz proračuna uz jamstvo za kredit u istom iznosu potreban da klub kroz 3 godine oslobodi okova (dugova) prošlosti i okrene se temeljitoj rekonstrukciji i zdravom razvoju u svim segmentima.

Nažalost, svjedoci smo da je usvajanjem budžeta u iznosu od cca 660.000 EUR (5 mil HRK), odabran scenarij u kojem se zbog političkog kukavičluka i interesa klub gura u stečaj. Zašto? Zbog činjenice da je od tih 5 mil HRK, 4,4 mil HRK proslijeđeno banci za kredite prethodnih Uprava. Klub nema ni približno sredstava da podmiri plaće radnoj zajednici i igračima, kojima se već duguje 4 plaće. O dobavljačima kao i dugovima predstečajne nagodbe koji vise “nad glavom” da i ne govorimo.

Ovim putem želimo apelirati da pojedini gradski vijećnici prestanu s populizmom i guranjem sportskog “srebra i zlata” u ponor. Pročitajte još jednom brojke iz financijskog izvještaja koje vam je prezentirano. Tamo je jasno i transparentno prikazano sve što trebate znati da donesete racionalnu i kvalitetnu odluku za Zadar i Zadrane. Gospodo, toliko zazivate depolitizaciju kluba, a istog prvom prilikom koristite da vam imena spomenu u medijima. Klub je gradska imovina i vrijeme je da pokažete svoju odgovornost i brigu. Vama igračka na jedan dan, nama vječna ljubav i najljepši san”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...