Veljko Mršić pobjedu Finske prozvao “sretnom”, a poraz Hrvatske opravdao ovako: “Dvije ničije lopte u završnici….”

Nakon što je na otvaranju kvalifikacija u dramatičnoj završnici na domaćem parketu izgubila od Slovenije sa 74:76, hrvatska reprezentacija je u drugom dvoboju na gostovanju u Espoou izgubila od Finske sa 71:77.

‘Novi poraz Hrvatske, ovog puta s ‘-6’. I ponovno nakon neizvjesne završnice. Na koncu su presudile finske trice, čak 14 su ih pogodili domaćini, a četiri naši igrači.

Finsku su do pobjede predvodili Edon Maxhuni sa 15 koševa i pet asistencija, Shawn Huff sa 14 koševa i 9 skokova, te Elias Valtonen sa 12 koševa i osam skokova.

U hrvatskim redovima svih 12 igrača se upisalo među strijelce. Bundović je zabio 16 koševa, a Toni Perković i Danko Branković po deset koševa.

‘Teška utakmica, kao i protiv Slovenaca, nažalost s istom završnicom koja je otišla na protivničku stranu. Kazao je njihov trener kako su večeras imali više sreće. Dvije ničije lopte su otišle njima u ruke na tri poena i te dvije trice su u biti odlučile utakmicu. Ono što možemo iščitati iz igre i rezultata jest da, iako smo mlada momčad i imamo dosta igrača debitanata, vidjeli smo jednu sasvim drugačiju brzinu kretanja igrača Finske od naše. Talent, potencijal i neka dobra obrana nas drže dio utakmice, no moramo napraviti iskorak u kretanju, brzini donošenja odluka, u napadu prije svega. Rekao sam igračima u svlačionici, svaki mora u idućem periodu raditi na tome da se te greške ne ponavljaju’, objasnio je hrvatski izbornik Veljko Mršić.

Reprezentativac Toni Perković:

‘Bila je ovo druga teška utakmica za nas. Protiv Slovenije smo isto ovako na kraju izgubili. Moramo podići taj nivo igre, kad teške završnice dođu da ih bolje rješavamo jer – jesmo mladi, ali to nam više ne može biti izgovor. Sada imamo do drugog mjeseca da napredujemo i nadam se da se ovakve završnice više neće ponavljati ili ako se ponove, da budu u našu korist. Čestitam Finskoj na pobjedi’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...