Veronika Šokota četvrta na Svjetskom prvenstvu; Šola: “Ovo je najveći uspjeh AŠK Zadar u povijesti!”

18-godišnja Veronika Šokota, članica Atletskog športskog kluba Zadar, osvojila je četvrto mjesto u konkurenciji 13 natjecateljica u finalu bacanja koplja na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje je održano u kolumbijskom gradu Cali.

Mlada Zadranka bacila je hitac 54,47 metara, zlato je osvojila Srpkinja Adriana Vilagoš (63,52), srebro Kolumbijka Valentina Barrios (57,84), dok je brončanu medalju uzela Urugvajka Manuela Rotundo (55,11).

Predsjednik i trener AŠK Zadar Ivica Šola istaknuo je kako je Šokotin rezultat ujedno i najveći uspjeh kluba u povijesti.

Veronika je ostvarila veliki uspjeh koji je ujedno i uspjeh AŠK-a Zadar! Uostalom, svi u klubu smo se i nadali da će biti među prve četiri bacačice. Veronika je nakon druge serije bila na drugom mjestu, onda je do pete pretposljednje serije zauzimala treću poziciju, na kraju, u zadnjoj šestoj seriji Urugvajka Rotundo je bacila hitac duže. Presretni smo, ovo je najveći uspjeh AŠK Zadar u povijesti u pojedinačnoj konkurenciji, računajući sve kategorije. Imamo dogovor da Veronika ostane još godinu dana u našem klubu, taman dok završi juniorski staž, mislim da će poslije toga otići iz Zadra, zaključio je Šola.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...