Vodovod godišnje RMC-u plaća iznos do 70.000 kuna!

Joso Knez, predsjednik zadarskog HSLS-a i nekadašnji zamjenik direktora zadarskog Vodovoda, u sklopu današnjeg Aktualnog sata na 6. sjednici Gradskog vijeća iznio je tvrdnju kako se  u “Vodovodu“  još jednom izigrava Zakon o javnoj nabavi zbog čega je to trgovačko društvo oštećeno za tisuće kuna, pa u nekim slučajevima i za milijunske iznose.

– Svake godine tvrtki Ross Media Consulting doznačuju se iznosi do 70.000 kuna. Ne znam čime se oni bave, prodavanjem magle ili paučine? Naime, po dosadašnjem zakonu postupak javne nabave se nije morao propisivati za poslove vrijednosti do 70.000 kuna. Sada je to promijenjeno na 200.000 kuna za usluge te 500.000 kuna za određene radove. RMC-u su uredno isplaćivani iznosi od 67.000 ili primjerice 68.000 kuna na godišnjoj razini. Primjerice, organizirao bi se posjet djece objektima “Vodovoda” gdje bi inžinjeri djeci objašnjavali postupke kako voda dolazi iz rijeke do slavine, nakon čega bi “Vodovodu” vrlo brzo bio isporučen račun od oko 10-ak tisuća kuna. Ovim postupkom zakon nije izigran, ali netko za ovakve stvari vrlo lako može odgovarati ukoliko se one ispitaju. Da li ćete svojim suradnicima potpuno jasno reći kako to nisu prihvatljive radnje koje mogu imati dalekosežne posljedice, upitao je Knez gradonačelnika Kalmetu.

Aktualni zadarski gradonačelnik mu je odgovorio kako je i on njegov suradnik, ističući u svojem obraćanju na današnjoj sjednici očito neznanje o zaposlenicima gradskih tvrtki.

– Gospodine Knez, i vi ste moj suradnik. Jeste li vi ono tehnički direktor “Vodovoda?” Niste, ma nije važno. Ovo vaše pitanje ću proslijedit Nadzornom odboru pa neka oni rasprave o tome, zaključio je Kalmeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...