Vozači austrijskih kamiona kršili niz zakona u Hrvatskoj, naplaćena im kazna veća od 20.000 eura

Više od 20 i pol tisuća eura kazne u utorak su zbog niza opasnih tehničkih nedostataka na teretnjacima policajci i inspektori resornog Ministarstva prometa naplatili dvojici vozača autoprijevozničkih kamiona austrijskih registracija.

Iz Ravnateljstva policije u srijedu su naveli kako je na prvom teretnom vozilu utvrđeno da nema ugrađeni tahografski uređaj te da vozač nije vodio evidenciju svojih aktivnosti. Potvrđena su i prekoračenje mase vozila od 1.5 tona te opterećenja na drugoj osovini od 690 kilograma.

Vozač nije koristio tahograf

Vozač tog autotransportera nije imao ni provedenu periodičku izobrazbu (KOD95), a autoprijevoznička tvrtka nije posjedovala licencu zajednice za međunarodni prijevoz tereta. Nadzorom drugog teretnjaka, dodaju u policiji, utvrđeno je da vozač nije koristio tahograf te je prekoračio dopuštenu masu skupa vozila za 1.1 tonu.

Mjerenjem osovinskog opterećenja na drugoj osovini utvrđeno je prekoračenje od 140 kilograma, a autoprijevoznička tvrtka nije posjedovala ni licencu za međunarodni prijevoz tereta.

U policiji ističu kako su prometni policajci i inspektori Službe za mobilne inspekcijske nadzore vozačima i njihovim tvrtkama naplatili novčane kazne u iznosu od 20.596 eura, a vozila su isključena iz prometa do otklanjanja neispravnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...