Zajednica Talijana Zadar i Društvo Dante Alighieri organiziraju tečajeve, Tjedan talijanske kuhinje, seminare, tečajeve slikanja…

Zajednica Talijana Zadar i Društvo Dante Alighieri su tijekom svoje dugogodišnje suradnje organizirali niz kulturnih aktivnosti, brojne seminare i kulturne večeri.

Natječaj za učenike srednjih i osnovnih škola „Un viaggio con Dante“ 2017. imao je svoje drugo izdanje te je uvršten u redovite godišnje aktivnosti. Osobito zadovoljstvo nam je najaviti i prvo izdanje natječaja „La musica in versi“ koji će učenicima i studentima talijanskog jezika pružiti priliku da se izraze na talijanskom jeziku. Dijelom redovitih aktivnosti Zajednice Talijana i Društva Dante Alighieri postaje i obilježavanje Tjedna talijanskog jezika od 16. do 22. listopada, te Tjedna talijanske kuhinje od 20. do 26. studenog tijekom kojih pripremamo cijeli niz različitih aktivnosti i događanja.

U organizaciji Društva Dante Alighieri i Zajednice Talijana također se provode tečajevi talijanskog jezika (redovni i intenzivni) obogaćeni temama iz mnogobrojnih aspekata talijanske kulture. Bogatstvo talijanske kulture korisnici mogu otkriti i korištenjem fonda knjižnice u Zajednici koja im je na raspolaganju. Posebnost je i izdavanje certifikata ADA. Radi se o jedinstvenom i priznatom dokumentu koji korisnicima garantira kvalitetu didaktičkih postupaka koje nudi Društvo Dante Alighieri.

Važno je napomenuti da „Dante Alighieri“ nudi, kako svojim polaznicima, tako i svima koji su za to zainteresirani mogućnost polaganja ispita PLIDA. Radi se o međunarodno priznatom ispitu kojim se potvrđuje razina poznavanja talijanskog jezika.

Za one koji žele dodatno produbiti svoje znanje talijanskog jezika organizira se Tečaj konverzacije i talijanske kulture pod vodstvom izvornog govornika gdje se polaznicima nudi mogućnost da na talijanskom jeziku razgovaraju i raspravljaju o različitim temama vezanim uz talijansku kulturu i običaje.

Posebno želimo istaknuti da osobe starije od 60 godina tečajeve imaju priliku pohađati besplatno, dok studente talijanskog jezika i književnosti pozivamo da se besplatno uključe u pohađanje tečaja konverzacije i talijanske kulture. Zajednica Talijana i Dante Alighieri misle i na najmlađe. U prostorijama Zajednice Talijana organiziraju radionice talijanskog jezika za djecu različitih uzrasta, gdje se djeca upoznaju s jezikom i kulturom na zabavan način, kroz različite igre i aktivnosti. Osim toga organizirani su i tečajevi slikanja za odrasle i djecu.

Prostorije Društva Dante Alighieri nalaze se u Kovačkoj 2, a dio aktivnosti se odvija u prostorijama Zajednice Talijana u Ulici Borelli 8. Sve informacije možete dobiti na 023/ 211-012 u vremenu od 9 – 12h ili na mob. 091 211 0120. Svi ljubitelji umjetnosti, talijanskog jezika i kulture su dobrodošli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...