Zdenka Zrilić: Jaka žena u muškom svijetu

Nakon Krešimira Ćosića, Giuseppea Pina Gjergje, Stojka Vrankovića i brojnih drugih vrsnih košarkaša, glas o Zadru kao gradu košarke srčano prenosi jedna žena. Riječ je o Zdenki Zrilić, diplomiranoj ekonomistici i vlasnici tvrtke Sport Event, koja je glavni organizator Zadar Dogus Basketball Tournamenta, jednog od najjačih i najatraktivnijih turnira u Europi zahvaljujući kojem je ta 37-godišnja Zadranka ostvarila svoj mladenački san.

Odrasla je, naime, u obitelji u kojoj se stalno govorilo o košarci. Njezin otac, zadarski poduzetnik Zdenko Zrilić, bio je prijatelj legendarnog košarkaša Krešimira Ćosića pa bi je često vodio na njihove susrete i druženja. Veliki fanovi košarkaškog kluba Zadar su i njezina majka Ljiljana te brat Grga i sestra Natalija, a tu ljubav prenijeli su i na Zdenkinu jedanaestogodišnju kćer Taru.

Nakon što je diplomirala počela je raditi u očevim tvrtkama i tijekom 15 godina uspjela postići da njezino ime nešto znači u marketinškim krugovima. Tako je odradila sav marketinški posao za marinu Dalmacija u Sukošanu, koja je danas u vlasništvu Dogus grupe, a prije nekoliko godina bila je i dio tima koji je stvorio brend Santa – službenu vodu HNS-a i Hrvatskog košarkaškog saveza.

– Na ideju o turniru u Zadru došla sam lani u svibnju, nakon što sam u Milanu gledala Final Four, kaže Zdenka Zrilić.

Zdenka Zrilić

– Samo četiri mjeseca kasnije već sam je realizirala. Odmah nakon povratka u Zadar osnovala sam tvrtku Sport Event, a u realizaciji projekta mnogo su mi pomogli i generalni pokrovitelji turnira Dogus Grupa. Oni su moji dugogodišnji poslovni suradnici, a Ferit Sahenk, predsjednik te moćne turske kompanije, koja je sve prisutnija kod nas kroz vrhunske hotele, marine, ali i produkciju turskih telenovela, također je veliki zaljubljenik u košarku. Ima i svoj klub Darussafaka, koji uz njemački Bayern, beogradsku Crvenu zvezdu, turski Fenerbahce i grčki Olympiakos također sudjeluje na natjecanju u Zadru. Iako je ovo tek drugi turnir, već je zauzeo važnu poziciju u svijetu košarke, a uz njega se vežu i druga zanimljiva događanja. Lanjski sudionici uživali su u dobroj hrani i kulinarskom showu, a ove ga godine prati Dječji dan na kojem će se djeca družiti s košarkaškim zvijezdama, imat ćemo i turnir za rekreativce na trgu Forum, a dan prije početka u košarkaškoj dvorani koncert će održati velika grčka pop – zvijezda Antonis Remos. Turnir se tako pokazao i kao dobar turistički potez, rekla je Zrilić.

Ove godine u ožujku Zdenka Zrilić otišla je i korak dalje položivši ispit i dobivši u Ženevi FIBA-inu licencu za sportskog agenta. Zasad je ne namjerava koristiti za kunju i prodaju profesionalnih igrača, već samo kako bi pod svoje okrilje dovela talente i pomogla im da stasaju u vrsne košarkaše.

– Životni mi je san da zadarski klub jednoga dana ima svjetsku petorku i na tome ću intenzivno raditi. A turnir Zadar Dogus Basketball može jako puno pomoći u popularizaciji, ali i popularizaciji Zadra. Zahvaljujući tom publicitetu grad je u travnju bio domaćin Svjetske košarkaške lige veterana, što je još jedna potvrda da sam na pravom putu, rekla je Zrilić za Gloriju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...