Zdravko Reić nakon ružnih povika Modriću: “Na mome portunu svašta je pisalo, veliki sam navijač Hajduka, ali i njihov najveći kritičar, pogotovo Torcide!”

Na jučerašnjoj prijateljskoj utakmici Hajduk – Schalke, Torcida je sa sjeverne tribine Poljuda skandirala: “Luka Modrić, govno maleno”. Za komentar smo upitali doajena sportskog novinarstva, splitskog novinara Zdravka Reića (81), koji već dugi niz godina prati nogometaše Hajduka.

– Ovo je civilizacijska sramota! Modrić je ne samo nogometna, već i društvena ikona Hrvatske, to baca ljagu na navijače Hajduka, nadam se ne i na Grad Split i Dalmaciju. To je vikala Torcida, i to njihova čvrsta jezgra! Torcida je bila 2018. godine protiv Hrvatske nogometne reprezentacije, na primjer u splitskim kafićima uoči utakmice protiv Nigerije na SP Rusiji je bila izvješena zastava Nigerije. Nisu se niti prenosile utakmice, bio sam u Supetru, oni su radije gledali neki prijenos Crvene zvezde, a ne reprezentacije Hrvatske! Veliki sam navijač Hajduka, ali i njihov najveći kritičar, a pogotovo Torcide! Imao  sam problema, na mome portunu je pisalo “krepaj u mukama Reiću”, “druže Reiću”, “sretan ti Dan Republike”, misle da sam ja jugoslavenčina, i tako dalje! Meni razbiju auto…a što ću vam govoriti o mojim mukama. Nisam jak i snažan, i ne znam se tući, kad bi me netko napao, ja bi pobjegao! Međutim, za stolom napišem sve što imam napisati, i tu nema pardona! U Splitu vladaju branitelji, Crkva i Torcida! Hajduk mi je 2018. godine uzeo akreditaciju, kada sam napisao istinu da igrači Hajduka nisu zajedno smjeli gledati utakmicu četvrtfinala SP, jer se tome protivila Torcida! Što se oduzimanja akreditacije tiče, Hajduk na to nema pravo, moja redakcija ih je htjela tužiti, i dobili bi na sudu. Što ja imam od toga da dolazim na utakmice, da me netko pljune kao što su znali raditi, i da mi se prijeti, da mi j*bu mater iza mene, mirniji sam ovako! Više sam napisao lijepih riječi o Torcidi, nego o mojim voljenim suprugama. Torcida ima dva lica, kada treba dati krv, kada treba gasiti požare, i pomoći prilikom potresa, onda se organiziraju i postaju primjer, ali isto tako naprave transparent od 30 metra prije SP u Rusiji, izvjese ga na trogirskom mostu, na kojem je, sve dok Hrvatska nije osvojila srebro pisalo, “dabogda sve izgubili”, to je ludilo, kazao je Reić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...