Županijska Skupština bez rasprave

Iako je današnja sjednica Županijske Skupštine imala radni karakter, protekla je bez rasprave. Na aktualnom satu nitko od vijećnika nije imao pitanje, a točke dnevnog reda izglasane su bez rasprave, većinom jednoglasno s tek pokojim suzdržanim glasom.

Predsjednik Skupštine HDZ-ovac Željko Lončar rekao je da Zadarska županija ima najbolju Skupštinu u državi, dok je SDP-ovka Renata Sabljar Dračevac istaknula kako ipak nije na djelu tiha koalicija HDZ-a i SDP-a.

Pa mi u pravilu znamo ovako razgovarati da nema rasprave. Mislim da je teško naći neku Skupštinu da na aktualnom satu nema ni jednog pitanja, a tek jedan prijedlog. To je očito primjer da svi zajedno dobro radimo” – istaknuo je Lončar

SDP-ovku Renatu Sabljar Dračevac pitali smo jeli na djelu tiha koalicija dviju najvećih stranaka.

“Ne, ne radi se ni o kakvoj tihoj koaliciji HDZ-a i SDP-a. Ovo je još uvijek bila sjednica koja je imala najviše veze s konstituiranjem i formiranjem odbora. Tako da smo čekali da se počnu radna tijela formirati da bismo mogli normalno nastaviti s radom. Sve točke dnevnog reda su bile obrazložene, a naš je interes bio da imamo svog predstavnika u svakome od odbora” – istaknula je Sabljar Dračevac.

Za vrijeme aktualnog sata jedino je HDZ-ov Željko Šoša predložio osnivanje novih Odbora i to za umirovljenike te za koordinaciju s braniteljima. Predsjendik Željko Lončar nakon toga pozvao je skupštinare da postave pitanja, a nakon što se nitko nije javio, rekao je da je ovo ipak neuobičajena sitaucija. “S obzirom da nema pitanja, logično je za zaključiti da županijske stručne službe dobro rade svoj posao” – zaključio je Lončar.

Inače, na današnjoj sjednici Skupštine Zadarske županije konstituirani su Skupštinski odbori i povjerenstva. Umjesto Rena Sinovčića i Vedrana Uranije, koji su ovoga puta ovoga na vrijeme predali pisane izjave, prisegnule su njihove zamjene Josip Bajlo i Nataša Erstić. HČSP-ov Krešimir Perica prisegnuo je kao zamjena za HDZ-ovca Stipu Bugariju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...