ŽUPANIJSKI SUD Hrvoje Visković kandidat za predsjednika: Motiv mi je bolji rad suda

Predsjednik Kaznenog odjela Županijskog suda u Zadru kandidirao se za predsjednika ovog suda. Potvrdio je to u izjavi za naš portal obrazlažući i zašto se prijavljuje na natječaj Državnog sudbenog vijeća:

– Motiv je uvijek isti, a to je da sud bolje radi i u skladu sa svim propisima. To mi je jedini motiv, ništa drugo, kazao nam je aktualni čelnik Kaznenog odjela.

Natječaj za predsjednike Županijskog, Općinskog i Trgovačkog suda u Zadru Državno sudbeno vijeće raspisalo je 29. siječnja, a nakon objave poziva za testiranje znat će se tko se sve kandidirao za čelna mjesta sva tri zadarska suda.

Osim kao vrsni sudac, Visković je javnosti poznat i kao predsjednik zadarskog ogranka Udruge hrvatskih sudaca, osobito nakon podrške sudskim službenicima i namještenicima prošle godine u lipnju kada im je zadarski organak Udruge dao potporu u višetjednom štrajku. Visković je tada stao uz službenike zadarskih sudova poručujući kako su oni bitan kotačić koji nosi velik doprinos radu sudaca te da svoj rad obavljaju krajnje odgovorno i vrijedno.

– Njihove plaće su ispod svih kriterija, a njihov posao nije ni približno sličan radu službenika u upravi i drugim javnim službama. Suci i službenici su jedan tim koji jedan bez drugoga ne funkcioniraju, rad službenika i rad suca je usko vezan, niti jedno ročište se ne može održati bez tog timskog rada, upozorio je tada Visković, a  kandidatura za predsjednika Županijskog suda očito mu je velik motiv za promjene i na području rada sudskih službenika i namještenika.

Podsjetimo, kandidaturu za Općinski sud već nam je potvrdila i v. d. predsjednica Jadranka Nižić-Peroš, a jedini koju se nije htio izjasniti je  predsjednik Trgovačkog suda Tomislav Jurlina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...