Zadar 1:1 Cibona; “Majstorica” u Zagrebu

Zadar je dominirao sinoćnjom utakmicom. Puni energije i samopouzdanja na svom terenu igrači Ante Nazora odradili su odličan posao, da je tako govori nam i rezultat iz prve četvrtine u kojoj je Zadar imao sedam koševa razlike (19:12), u drugoj i 17 koševa prednosti (37:20), a u trećoj četvrtini +15. Veliki hendikep za zagrebačku momčad bila je i treća osobna Ante Tonija Žižića na što je Mulaomerović morao odreagirati i ostaviti ga na klupi.

U zadnju četvrtinu Cibona ulazi sa 15 koševa minusa, no uspijevaju se vratiti na svega dva koša zaostatka. Nakon toga slijedi još jedna šuterska serija Zadra koja opet rezultatski bježi Ciboni. No Vukovi i dalje ne odustaju, približili su se na 73:70 i imali šest sekundi za napad za produžetak, no neuspješan.

Najbolji u redovima Zadra bili su Lovre Bašić sa 20 koševa, Ivan Ramljak sa 15 te Ante Delaš sa 11 koševa. Kod Cibone su najbolji bili James Florence sa 19, Ante Toni Žižić sa 15 i Nebojša Joksimović sa 12 koševa.

Odlučujuća, treća utakmica za ulazak u finale je 25. svibnja u Zagrebu uz prijenos na HRT 2.

Imali smo razdoblja odlične igre, ali došlo je i do popuštanja i nismo uspjeli zadržati prednost. Cibona je iskoristila naše padove i stvorila nam probleme, posebno iz dotrčavanja. Imali smo i dosta izgubljenih lopti, a oni su laganim poenima vratili samopuzdanje. No, pokazali smo karakter i sportsku drskost, koju moramo imati uvijek i na tragu toga ćemo pripremiti treću utakmicu, kazao je Ante Nazor, trener KK Zadar.

Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, mi nismo bili na nivou kao u prvoj utakmici. Prvo poluvrijeme nam je bilo loše, a u drugom smo ih malo zaustavili te smo mogli doći u neku završnicu, ali nismo bili dovoljno koncentrirani, prokomentirao je Damir Mulaomerović, trener KK Cibona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...