Dodatne nagrade za propuste u Chromeu

Google je odlučio ponuditi dodatnih 1.000 dolara za posebno opasne propuste u svojem pregledniku Interneta Chrome.

U Googleu ističu kako njihov program putem kojeg plaćaju vanjske stručnjake za pronalazak propusta u Chromeu funkcionira vrlo dobro, no u zadnje vrijeme je uočen značajan pad prijava. To indicira kako je sve teže pronaći propuste, stoga su odlučili u određenim uvjetima povećati nagradu za pronalazak propusta za 1.000 dolara.

Kako bi se dobio dodatni bonus propust mora biti izrazito pogodan za zloupotrebu i mora se demonstrirati mogućnost njegove zloupotrebe. Također se može dobiti dodatni bonus ukoliko je propust pronađen u komponentama temeljenim na otvorenom izvornom kodu koje se ne koriste samo u Chromeu. Kao treća opcija navodi se pronalazak propusta u stabilnom dijelu Chromea, za koji su u Googleu vjerovali kako je već pročišćen od propusta.

Također je najavljeno i natjecanje Pwnium 2 za pronalazak propusta u Chromeu, u kojem Google namjerava povećati fond nagrada na 2 milijuna dolara.

Do sada je Google isplatio više od milijun dolara za pronalazak prepusta u Chromeu, među kojima su najveće nagrade od 60.000 dolara isplaćene Sergeyu Glazunovu i osobi koja se skriva iza nadimka “PinkiePie”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...