Kad će Zuckerberg otići?

Prema pisanju Los Angeles Timesa (kojega ne treba miješati s daleko ozbiljnijim i utjecajnijim New York Timesom), vrijeme je da se Mark Zuckerberg povuče s mjesta direktora Facebooka nakon što su nedavno dionice tvrtke još malo potonule na burzi. Tako je od svibnja, kada je Facebook izašao s inicijalnom ponudom i kada se dionica prodavala za 38 dolara, sada ova pala na samo 20 dolara. Pad bi možda bio i brži i veći da su svi mogli prodavati dionice kad su željeli, ali su prvi veliki dioničari tvrtke imali zabranu prodaje dionica sve do prošlog tjedna.

Prema mišljenju burzovnih analitičara, Zuckerber jest vizionar i zna u kom pravcu razvijati svoju društvenu mrežu, ali je nevježa u upravljanju tako velikom kompanijom i nesposoban za ulogu generalnog direktora. do sada je uglavnom pokazivao veliku nespremnost za nadzor financijskih operacija i dnevne kontakte s potencijalnim investitorima koji znaju biti sitničavi i dosadni, ali su neophodni za financijski rast tvrtke. Za sve njih Zuckerberrg nema nimalo volje, bilo da mu ne odgovaraju na osobnoj razini, ili se ne može uskladiti s njihovim dnevnim rasporedom (spava do iza popodneva i jutarnji sastanci su mu posve neprihvatljivi).

S obzirom da se mnogi inicijalni investitori žele povući iz tvrtke, očito je da nešto treba mijenjati, a to bi mogao biti baš čelni čovjek Facebooka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...