Velikan na 30. rođendan zapanjio svijet sporta!

Američki tenisač i bivši broj jedan, Andy Roddick, objavio je šokantnu vijest na uobičajenoj konferenciji za novinare, na svoj 30. rođendan, a ta je da se povlači iz aktivnog igranja tenisa nakon US Opena.”Odlučio sam da će ovo biti moj posljednji turnir. To sam osjetio kada sam igrao svoj meč 1. kola. Dečki su sve bolji i bolji i nisam siguran da se se, pa čak i da me zdravlje posluži, više mogu nositi s njima.

Kada sam odlazio s terena Wimbledona sam znao. Nisam se mogao zamisliti kako dolazim i iduće godine. Još uvijek volim ovaj sport, volim udarati loptu, ali došao je kraj tome da to radim profesionalno”, rekao je Roddick na konferenciji za novinare.Roddick (30) je 2003. godine osvojio upravo US Open koji mu je i ostao jedini osvojeni Grand Slam turnir u karijeri. Amerikanac će u 2. kolu US Opena zaigrati protiv talentiranog Australca – Bernarda Tomica.

Roddick je u karijeri osvojio čak 32 ATP turnira, a samo ove je godine uzeo dva naslova.Vijest je prokomentirao i Roger Federer koji je Roddicka tri puta pobjeđivao u finalu Wimbledona (2004., 2005. i 2009.).”Itekako je zaslužio trofej u Wimbledonu. Rekao sam to i prije. Zapravo, iz moje perspektive je on osvajač Wimbledona. Uz Wimbledon ću ga povezivati kada ga bilo tko spomene. Bio je odličan promotor tenisa. Znate, nije lako doći u svijet tenisa i iz tako jake sportske i teniske velesile kao što su SAD, nakon Samprasa, Agassija, Couriera, Changa i svih ostalih. On je zadržao kontinuitet, bio je broj jedan, uvijek u vrhu. Svaka mu čast”, zaključio je Švicarac.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...