20 tisuća razloga

Korito rijeke poprilično je teško ispraviti, ponekad i nemoguće. Pogotovo ako je erozija tla već uzela maha te godinama utire put stvarajući poprilično korito krive rijeke. Drine, kako je često volimo nazivati u raznoraznim narodnim poslovicama.

Ja sam svoju, krivu Drinu, ispravio. Na svu sreću. Nakon nekog vremena, dobro utabano korito popustilo je a voda je krenula u drugom smjeru. Utoliko boljim što je to moj put, moja cesta, moja budućnost. Međutim, ne samo moja.

Okrećući novu stranicu, stvarajući nešto iz samih temelja te shvaćanje kako su mnoga vrata širom otvorena, kao i neka stara prijateljstva i suradnje, bio je pravi trenutak za zasukivanje rukava i primitak posla. Ne onako površno i preko neke stvari, kao kad se to radi za plaću, već iz petnih žila.

Puno sam toga naučio posljednjih godina. Od poštenja, poslovnosti, prakse, upravljanja budžetom, odnosa s ljudima… shvatili ste. Često su prave vrijednosti svih tih vrlina bile uvrnuto krive, međutim, sve u sklopu već spomenutog korita – ispravljene su. Hvala svima. Na svemu. Međutim, vrijeme je za nove pobjede. Bez patetike, bez aludiranja na sposobnosti, na zazivanje starih rana, bez zadiranja u nečiju privatnost, a nadasve bez starih tereta i navika poslovanja.

Novinarstvo u našim očima, očima Antene Zadar i ovih 20-tak mladih i perspektivnih ljudi koji će stvarati ovaj portal, koji će producirati radijski program, nešto je sasvim drugačije od svega što smo radili do sada. Informacija, činjenica, bez “priča se”, bez kuloara, bez tračeva, bez nagađanja i zaključivanja – to je ono što će nuditi naš portal i radio. Tvrde činjenice, nekada bolne i mučne, ali činjenice. Istina u svakom njenom obliku.

Ne, ne pozivam na revolucije, niti će to raditi itko od zaposlenika Antene Zadar. Ne, ne blatim niti jednu stranicu niti etiketiram raznoraznim zanimanjima ili epitetima, niti će to raditi itko od zaposlenika Antene Zadar. Dakle, jasno je – ničiji smo, nismo na prodaju i naše mišljenje samo je naše. A vi – na vama je samo da nas povremeno čitate, da saznate što se događa u gradu i županiji, što je bitno za vidjeti, pratiti, saznati, pročitati i poslušati.

Pompozno najavljivanje sadržaja, tema, priča – nije naš stil. Ne težimo prvom mjestu u čitanju ili popularnosti, već u – relevantnosti i točnosti.

Nismo političari da se razbacujemo obećanjima, međutim, jednu konstantu možemo obećati – postojanost. Bit ćemo tu, gledat ćemo, kritizirati, prozivati i pomno pratiti sve što se događa u ovoj usnuloj ljepotici, našem gradu i županiji.

Ne očekujemo vjernost niti međusobno zavjetovanje s čitateljima, samo tražimo jednu sitnicu – dajte nam priliku. Potrudit ćemo se zadiviti vas onda kad to najmanje očekujete.

 

I za sam početak, isprika svima koji čekaju početak radijskog programa – zbog poduže administracije kod Agencije za elektroničke medije, početak radijskog programa očekujemo kroz koji dan.

 

A 20 tisuća… razloga… To je već jedna druga priča. Ipak, još smo mladi pa nije vrijedno zagađivanja medijskog prostora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...