251 milijun gamera na Facebooku

Najveća društvena mreža se ovih dana pohvalila kako se u rujnu ove godine na Facebooku igrao 251 milijun igrača, za razliku od istog razdoblja prošle godine, kada je ta brojka iznosila 226 milijuna.

 

“Kada se registrirate na neku društvenu igru koju igraju jedan ili dvoje vaših prijatelja, to nije ni izbliza tako zabavno kao kad ih je 10 ili 20”, izjavio je Facebookov gaming guru Alex Shultz na zatvorenoj konferenciji prošli tjedan.

 

“Popularnost igranja na Facebooku razvija se na 5 načina, preko App centra, Notifikacija, News Feeda, Timelinea i igara koje korisnici označe (bookmarkiraju) kako bi ih igrali kasnije. Kada u App centru vidite da petero vaših prijatelja igra neku igru, teško je odoljeti i ne pridružiti im se”.

 

Najpopularniji žanr igara koje se igraju na Facebooku su simulacije, a potom slijede arkade i puzzle igre, kategorija koja bilježi značajan rast tijekom posljednjih godinu dana.

 

Schultz kaže kako igre poput SongPop, online inačice igre Name That Tune, u kojoj se igrači nadmeću u prepoznavanju pop hitova također bilježe veliki rast.

 

Pored toga, Facebook bilježi i rast igara na mobilnim uređajima, pa Schultz kaže kako je 8 od 10 iOS igara trenutno integrirano u Facebook.

 

Moramo priznati da su nas pomalo iznenadili ovi podaci, jer smo stekli osjećaj da igranje na Facebooku više nije tako popularno kao nekad, no očito je još uvijek veći priliv novih igrača u odnosu na one kojima je igranje na Facebooku zbog “trolanja” dosadilo.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...